Nakon niza žestokih poruka bošnjačkih stranaka i političara kao odgovor na priopćenje Veleposlanstva Rusije u BiH u vezi s NATO-om, ponovno se oglasila ruska strana.

“Zahvaljujemo svima na ocjeni našeg komentara po pitanju NATO-a. Istovremeno, vjerujemo da bi se za dublje razumijevanje njegove suštine trebalo upoznati s tekstom izjave, a ne donositi zaključke na osnovi njenog proizvoljnog izlaganja”, poručili su.

Dodali su i kako su obrazloženje Veleposlanstva Rusije u BiH poslali na adrese drugog bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića, ministrice vanjskih poslova BiH Bisere Turković i press-službe Stranke demokratske akcije.

Podsjetimo, nakon konstituiranja Komisije BiH za suradnju s NATO-om, ruski diplomati u BiH su poslale poruku da će “reagirati na ovaj neprijateljski korak”.

“U slučaju praktičnog zbližavanja Bosne i Hercegovine (BiH) i NATO-a, naša zemlja će morati reagirati na ovaj neprijateljski korak”, priopćilo je 18. ožujka Veleposlanstvo Rusije u BiH povodom, kako su naveli, “reakcija na brojne publikacije koje hvale prednosti članstva BiH u NATO-u”.

Na ovu izjavu je reagiralo i Američko veleposlanstvo u BiH.

“Izjava ruske vlasti je još jedan jasan pokazatelj razlike između onoga što nude NATO i Europska unija i onoga što Rusija nudi Bosni i Hercegovini”, kazali su, između ostalog, iz Veleposlanstva SAD-a.

/HMS/

error: Content is protected !!