Hrvatska nogometna reprezentacija odradila je prvi trening na stadionu Hitrec Kacian nakon okupljanja u Zagrebu uoči starta kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje će se 2022. godine održati u Kataru.

Svjetski doprvaci kvalifikacije otvaraju gostovanjem u Ljubljani kod Slovenije 24. ožujka, a potom ih čeka dvostruki program u Rijeci – 27. ožujka protiv Cipra i tri dana kasnije protiv Malte.

U našoj skupini još su Rusija i Slovačka, a samo će pobjednik skupine direktno na Svjetsko prvenstvo.

Nažalost, otvaranje kvalifikacija propustit će napadač Milana Ante Rebić zbog ozljede mišića, ali i napadač Dinama Bruno Petković koji je u nedjeljnom derbiju protiv Gorica ozlijedio rame.

Dobra vijest, danas su trenirali i Marcelo Brozović i Ivan Perišić. Premda su lokalne vlasti preporučile Interu da ne dozvoli odlazak svojih nogometaša u reprezentacije s obzirom da su četvorica njihovih klupskih suigrača pozitivni na koronavirus, HNS-ova “diplomacija” je uspjela ishoditi sve potrebne dozvole.

U utorak će odabranici Zlatka Dalića autobusom krenuti prema Ljubljani gdje će u 16.30 trenirati na stadionu Stožice. Utakmica je na rasporedu u srijedu u 20.45 sati, a nakon susreta će momčad krenuti u Opatiju gdje će boraviti za iduća dva ogleda.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!