Nikola Vlašić, jedan od aduta Vatrenih uoči ispita protiv Slovenije, Cipra i Malte na početku kvalifikacijskog ciklusa za Svjetsko prvenstvo u Kataru, dao je intervju za službene stranice Hrvatskoga nogometnog saveza.

Veznjak moskovskog CSKA stigao je na okupljanje u odličnoj formi. Ove je sezone odigrao 27 utakmica, postigao 11 golova i upisao šest asistencija, ističe HNS.

– Vjerujem da ću tu dobru klupsku formu prenijeti u reprezentaciju jer nas čekaju vrlo važne utakmice. Jedva smo čekali ponovno se okupiti jer ipak se dugo nismo vidjeli. Jedva čekamo utakmice, rekao je Vlašić prvog dana okupljanja Vatrenih.

Svjetski doprvaci kvalifikacije otvaraju već sutra gostovanjem u Ljubljani kod Slovenije, a potom ih čeka dvostruki program u Rijeci – 27. ožujka protiv Cipra i tri dana poslije protiv Malte. U našoj skupini još su Rusija i Slovačka, a samo će pobjednik skupine izravno na World Cup.

– Nije jednostavno igrati, ali ova momčad ima kvalitetnu širinu kadra. Uostalom, svi smo uglavnom u dobroj formi, a neće jedanaest igrača moći igrati sve tri utakmice. Dakle, bit će prostora za angažman većeg broja igrača. Najvažnije je ionako da dišemo kao jedan, da je ozračje u momčadi stvarno fenomenalno. Uostalom, najvažniji je cilj uzeti svih devet bodova, rekao je Vlašić pa najavio sutrašnji dvoboj u Ljubljani.

– Prva utakmica na gostujućem terenu uvijek je vrlo zahtjevna, a ova je tim više zahtjevnija jer Slovenija ima vrlo dobru momčad i u svojim redovima nekoliko sjajnih pojedinaca. Moramo dati sve od sebe i biti na našoj razini, a u tom slučaju ne bismo trebali sumnjati u našu pobjedu.

Izvor: hrt.hr

error: Content is protected !!