Bogić Bogićević, nekadašnji član Predsjedništva Jugoslavije pismom predsjedniku SDP BiH Nerminu Nikšiću povukao je svoje ime iz izborne utrke za gradonačelnika Sarajeva. Svemu je prethodila današnja sjednica Gradskog vijeća na kojoj nije izabran ni predsjednik Gradskog vijeća, a dio vijećnika “Četvorke” iz općine Stari grad, iz stranke BHNL-a načelnika Ibrahima Hadžibajrića napustio je sjednicu, nakon čega je ona prekinuta, čime je onemogućen i izbor Bogića Bogićevića za gradonačelnika Sarajeva.

Bogićević je obavijestio Nikšića o neopozivoj odluci da povuče kandidaturu za gradonačelnika Sarajeva.

“Ona je očigledno postala kamen spoticanja u koalicijskim odnosima Četvorke, koja je tim povodom pokazala evidentno nejedinstvo na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Sarajeva. To nejedinstvo svojevrsna je poruka da, unutar Četvorke, nisam poželjan kandidat za spomenutu odgovornu funkciju”, piše Bogićević.

Ne želim da se vaši međustranačaki odnosi narušavaju zbog mene, dodaje, niti želim da se moje ime koristi u nedoličnim političkim i izbornim igrama, na što je ličila današnja sjednica Gradskog vijeća Sarajeva.

“Zahvaljujem se Socijaldemokratskoj partiji na povjerenju koje mi je ukazala kandidiranjem za gradonačelnika glavnog grada Bosne i Hercegovine. Posebno se zahvaljujem onom dijelu javnosti koji mi je iskazao veliku podršku i poštovanje. Nažalost, ne mojom krivnjom, njihova očekivanja su iznevjerena. Moju odluku ne mislim šire obrazlagati niti dalje javno komentirati”, zaključio je u svom pismu Nikšiću nesuđeni gradonačelnik Sarajeva Bogić Bogićević.

/HMS/