Nogometna reprezentacije Bosne i Hercegovine, pod vodstvom novog izbornika Ivajla Peteva, otvorila je kvalifikacije za odlazak na Svjetsko prvenstvo susretom protiv Finske. Utakmica na Olimpijskom stadionu u Helsinkiju završila je remijem 2:2.

Petev, nekadašnji trener zagrebačkog Dinama, imao je vrlo malo vremena za upoznavanje, ali i pripremu momčadi koju je nedavno preuzeo. Neki od nositelja igre nisu standardni u svojim klubovima, poput Miralema Pjanića u Barceloni, na ogled nije doputovao Edin Višća, ali jest Edin Džeko koji je bio upitan nakon ozljede koju je zadobio tijekom utakmice Rome i Napolija, piše Index.hr.

Na poluvrijeme se otišlo bez pogodaka, ali na njih nismo dugo čekali u nastavku igre.

Četiri gola u drugom poluvremenu

Povela je Bosna i Hercegovina. Akcija pred finskim golom bila je zaustavljena nakon igre rukom nekog od domaćina i priliku za dovođenje ekipe u vodstvo s bijele točke dobio je Pjanić. Bilo je to u 55. minuti. Puknuo je po sredini gola, a Jesse Joronen njegov je udarac zaustavio. Ipak, lopta se odbila natrag u Pjanićevom smjeru te ju je on neometan gurnuo u mrežu za uvodnu prednost.

Ona je trajala tri minute. Silovit udarac Finaca odbio se od prečke, obrana Bosne i Hercegovine loše je reagirala i lopta je stigla do Teemua Pukkija koji nije pogriješio.

Isti je igrač bio najzaslužniji za preokret rezultata jer je u 78. još jednom pobjegao obrani gostiju, koji u završnici ipak dolaze do boda. Zaslužan za to bio je Miroslav Stevanović, strijelac za 2:2 u 84. minuti.

/HMS/

error: Content is protected !!