Hrvatska nogometna reprezentacija večeras utakmicom protiv Slovenije otvara kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru. Igra se na stadionu Stožice, a dvoboj počinje u 20.45.

Prvi je to od čak tri vezana dvoboja Vatrenih u nepunih tjedan dana. Nakon Slovenije, igramo protiv Cipra 27. ožujka, a zatim protiv Malte samo tri dana poslije.

Večerašnju utakmicu sudit će Španjolac Antonio Lahoz.

Vatreni su kroz povijest bili veoma uspješni protiv Slovenije, u devet međusobnih dvoboja imaju šest pobjeda i tri remija.

Očekuje se da će izbornik Dalić večeras izvesti početnu jedanaestorku s Kramarićem i Perišićem u napadu te Vlašićem malo iza, KovačićemBrozovićem i Modrićem u veznom redu, te BarišićemVidomLovrenom i Vrsaljkom u obrani, dok će na vratima biti neupitni Livaković.

– Za njih je to jednako važna utakmica kao i za nas, itekako ih uvažavamo, njihovog izbornika Matjaža Keka također. Čeka nas sve, samo ne lagana utakmica, ali više ionako nema laganih utakmica. Nema, doduše, ni ključnih utakmica, trebaju nam bodovi, pokušat ćemo ih osvojiti. Moramo biti motivirani, agresivni i jako ozbiljni. Svjesni smo da je Euro pred vratima, ali u prvom redu moramo biti fokusirani na ove utakmice. Na Euro ćemo misliti poslije, rekao je Dalić čije je planove pred dvoboj sa Slovenijom u velikoj mjeri poremetila ozljeda Brune Petkovića.

– Čeka nas utakmica s najkvalitetnijim protivnikom s kojim se do sada susrela ova generacija naših nogometaša. Vjerujem da će to biti prava i kvalitetna utakmica na obje strane, rekao je u najavi susreta slovenski izbornik Matjaž Kek.

U našoj skupini večeras se sastaju još Cipar i Slovačka te Malta i Rusija.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!