Hrvatska nogometna reprezentacija protiv Slovenije otvara kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru. Utakmica na stadionu Stožice počinje u 20.45 sati.

Prvi je to od tri vezana dvoboja Vatrenih u nepunih tjedan dana. Nakon Slovenije, igraju protiv Cipra 27. ožujka, a zatim protiv Malte tri dana poslije.

U našoj skupini večeras se sastaju još Cipar i Slovačka te Malta i Rusija.

Izbornik Zlatko Dalić svjestan je važnosti trenutka i ukazuje na maksimalni angažman svojih igrača protiv Slovenije koja će sigurno imati motiv protiv aktualnih svjetskih doprvaka.

– Za njih je to jednako važna utakmica kao i za nas, itekako ih uvažavamo, njihovog izbornika Matjaža Keka također. Čeka nas sve, samo ne lagana utakmica, ali više ionako nema laganih utakmica. Nema, doduše, ni ključnih utakmica, trebaju nam bodovi, pokušat ćemo ih osvojiti. Moramo biti motivirani, agresivni i jako ozbiljni. Svjesni smo da je Euro pred vratima, ali u prvom redu moramo biti fokusirani na ove utakmice. Na Euro ćemo misliti poslije, rekao je Dalić čije je planove pred dvoboj sa Slovenijom u velikoj mjeri poremetila ozljeda Brune Petkovića.

Kek je pokazao puni respekt prema hrvatskoj reprezentaciji, prema Daliću za kojeg je rekao da radi odličan posao, tako i prema igračima s obzirom na postignute rezultate u klubovima za koje nastupaju i u reprezentaciji.

– Čeka nas utakmica s najkvalitetnijim protivnikom s kojim se do sada susrela ova generacija naših nogometaša. Vjerujem da će to biti prava i kvalitetna utakmica na obje strane, rekao je Kek.

O kvaliteti hrvatske reprezentacije ne treba trošiti riječi, rekao je Kek, dodajući međutim da očekuje kako će njegovi igrači, unatoč kratkom vremenu koje su imali za pripreme, igrom i taktikom dobro odgovoriti Hrvatskoj i da očekuje pozitivan rezultat za svoje izabranike.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!