Učenici u svim osnovnim i srednjim školama Županije Zapadnohercegovačke neće ići u školu u tjednu prije i poslije Uskrsa, odlučeno je u srijedu na sastanku ravnatelja škola s ministricom obrazovanja ŽZH Ružicom Mikulić održanim u Širokom Brijegu.

Ova tri dana, 29., 30. i 31. ožujka,  koja su nam prije uskrsnih blagdana u principu će biti radni, ali na način da predmetni nastavnici za svaki sat od ta tri dana daju djeci zaduženja o čemu će računa voditi ravnatelji. Tako da bi to bila tri radna dana gdje će djeca ponavljati kod kuće. Iza toga nam idu uskrsni blagdani pa proljetni praznici koji će se spojiti zajedno s ovime u 16 dana što je velika stvar, izjavila je nakon sastanka za portal Jabuka.tv ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽZH Ružica Mikulić.

Alarmantan je podatak o broju nastavnika i učenika koji su oboljeli od koronavirusa odnosno koji su u izolaciji.

Trenutno imamo 46 pozitivnih djelatnika, a u petak ih je bilo 25. U petak smo imali 12 pozitivnih učenika, a danas ih je 31. S tim da se u izolaciji trenutno nalazi 486 učenika te 41 nastavnik. Ovo nam je najružnije stanje koje smo imali od početka ove nastavne godine i baš sam se razočarala, kazala je za portal Jabuka.tv ministrica Mikulić koja je podatke dobila pred početak sastanka s ravnateljima.

Online nastava za sada ne dolazi u obzir, a poznato je i što će biti s nastavom ako se epidemiološka situacija ne popravi.

Vodimo računa kakav će nam biti broj oboljelih u zadnjem dijelu tih praznika i onda ako bude trebalo, odnosno ako se ne budu smanjivali ti brojevi, onda ćemo još tjedan dana doslovno prekinuti nastavu odnosno početi tjedan dana kasnije što bi se nadoknadilo. Online nastava nam je zadnja opcija, ako i bude broj oboljelih velik, onda ćemo se vratiti na način nastave gdje smo prepolovljavali razrede, zaključila je Ružica Mikulić u izjavi za portal Jabuka.tv.

Izvor: Jabuka.tv

error: Content is protected !!