Federalni ministar zdravstva Vjekoslav Mandić tvrdi kako se vlast trudila nabaviti cjepiva protiv virusa korona, ali da to teško ide. Komentirao je i tešku epidemiološku situaciju u Bosni i Hercegovini.

U intervjuu za BHT1 je napomenuo kako je epidemiološka situacija vrlo ozbiljna te da je to posljedica ponašanja od prije 15-20 dana. Tvrdi da je Krizni stožer Federacije Bosne i Hercegovine učinio sve što je u njegovoj moći i da je pod dojmom da se nije znalo da mjere postoje.

Smatra kako su najviše zakazali oni koji su trebali nadzirati provođenje mjera – općinske i županijske institucije.

Kako je kazao Mandić, nije točno da je entitetska vlast zanemarila mjere, što je zamjerka nižih razina vlasti. Potcrtao je kako je isključiva odgovornost na županijama za provođenje mjera.

“Narodu je valjda dosta mjera i smatra da nema virusa. Slavio se Dan žena, dovođene su razne pjevaljke. U nekom restoranu je bilo 400 ljudi. Policija to nije mogla zaustaviti”, dodao je.

Podsjetio je kako će se situacija popraviti kada dvije trećine stanovništva bude cijepljeno. Izjavio je kako se županijska vlast u Sarajevu treba pitati zašto je u glavnom gradu veliki broj zaraženih.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!