Nakon objave članka u Večernjem listu BiH u ponedjeljak, 22. ožujka, pod naslovom „Za uporabu stajališta za taksi taksisti plaćaju 150 KM, a za dopunsku taksi-oznaku 15KM“, Večernjem listu javio se Zdeslav Smoljan, vlasnik taksi-tvrtke „Tajs“ iz Ljubuškog, kako bi u cilju pravilnog informiranja javnost o radu „na crno“ taksi-prijevoznika u Ljubuškom predočio svoje mišljenje.

– Naša tvrtka je prije nešto više od godinu dana registrirana u Ljubuškom, za taksi i rent-a-car usluge, te plaćamo porez. Imamo četiri taksi-vozila i pet vozača, vozila su posebno i vidljivo  označena. Želim istaknuti da smo mi jedina taksi-služba, koja je registrirana na području Ljubuškog – kaže Smoljan. Također je i objasnio što je sve potrebno zadovoljiti kako bi se mogla ishoditi dozvola za obavljanje taksi-djelatnosti: da vozilo nije starije od 10 godina, da vozači imaju licenciju da su profesionalni taksi-vozači, da su taksimetri i vozila baždareni i drugo.

– Mi, kao taksi-prijevoznici, ispunjavamo sve te uvjete. Naša tvrtka je prošle godine dobila 11.000 KM poticaja iz FBiH na ime plaćanja doprinosa za trojicu naših vozača. Želja nam je da se stanje s taksi-službom uredi i bude na višoj razini kako bi bili zadovoljni i sigurni i građani i taksisti. Ako Gradska uprava raspiše javni poziv za prikupljanje zahtjeva za raspored taksi-vozila, odmah ćemo se prijaviti – kaže Smoljan.

 Ivan Kaleb/ Večernji list

error: Content is protected !!