Jučer su u mostarskoj dvorani na Bijelom Brijegu u prvoj utakmici polufinala doigravanja za prvaka Bosne i Hercegovine odigrale odbojkašice SOK Mostar i Bimal Jedinstva. Slavile su na kraju gošće rezultatom 3:0 po setovima (25:18, 25:19, 25:8), gošće koje su ionako najkvalitetnija ekipa lige, no nimalo to ne umanjuje činjenicu da su se danas mostarske odbojkašice predstavile u odličnom svjetlu protiv velikog favorita.

Brčanke su autoritativno otvorile meč s pet uzastopnih poena koje je na servis Irene Vukoje, inače rođene sestre prvotimke ‘Hukašica’ Ane osvojio gostujući tim. No brzo su se domaće igračice pribrale i čak uspjele povesti s 9:6 i općenito, prvi set, u kojem je na kraju slavilo Jedinstvo, pokazao je mnogo toga što je SOK Mostar krasilo tijekom ove sezone. Bilo je tu prelijepih poena, velike požrtvovnosti, bacanja ‘u publiku’ za loptom, djevojke su zaista opravdale ovaj veliki uspjeh, a kakva su ekipa odbojkašice Bimal Jedinstva govori činjenica da ni to nije bilo dovoljno da se osvoji set. Prvi dio igre gošće su dominantnim servisom i prijemom istog dobile s 25:18.

U nastavku još ljepša odbojka i još bolji otpor ‘Hukašica’ favoriziranim Brčankama. Jedinstvo je konstantno u prednosti no Mostarke ne daju tako lako gostujućim igračicama da dođu lako do ovog seta te smo pred kraj vidjeli veliku borbu i zanimljivu završnicu, no ne vlada uzalud Bimal Jedinstvo bh.odbojkom više od 10 godina pa su na kraju ipak Brčanke i ovaj set, pred čiji kraj su domaće napravile nekoliko grešaka, dobile rezultatom 25:20.

Treći set uz veliku motiv i želju za dokazivanjem protiv jakih protivnica rezultira s nekoliko grešaka domaćeg tim što preiskusne odbojkašice Bimal Jedinstva kažnjavaju i vrlo brzo odlaze na velikih 10:1, te su do kraja seta i meča s lakoćom održavale prednost i slavile sigurnu pobjedu. Ipak, igra u prva dva seta koju su prikazale Mostarke može zadovoljiti i trenera Drmaća i sve one kojima su ‘Hukašice’ pri srcu, a takvih je u gradu na Neretvi sve više i više.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!