Hrvatski izbornik Zlatko Dalić na posljednjoj je konferenciji za medije uoči kvalifikacijskog dvoboja s Cipranima otkrio da će se reprezentacija vratiti sustavu s jednim napadačem, a utakmicu će na toj poziciji započeti Ante Budimir.

Nakon poraza (1-0) od Slovenije u Ljubljani, hrvatska nogometna reprezentacija izgubila je pravo na kiks u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru te u subotnjem dvoboju (18 sati) s izabranom vrstom Cipra, koja gostuje na Rujevici, Dalićevi izabranici moraju uzeti sva tri boda.

Za proboje po bokovima će na desnoj strani biti zaduženi Josip Brekalo Šime Vrsaljko, a na lijevoj Ivan Perišić. Oporavljenik Vrsaljko je i protiv Slovenije odigrao 90 minuta. – Šime će igrati, pokazao je dobru energiju, spreman je i počet će utakmicu, rekao je Dalić.

Bit će to prvi dvoboj Hrvatske i Cipra u kvalifikacijama za europsko ili svjetsko prvenstvo, a drugi u povijesti. Ciprani su u rujnu 2014. gostovali u Puli, kad je Hrvatska slavila s 2-0, a strijelac oba pogotka bio je Mario Mandžukić.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!