Hrvatska mlada nogometna reprezentacija poražena je od Portugala u prvom kolu EP-a u Sloveniji i Mađarskoj, a sljedeći izazov je Švicarska, s kojom izabranici Igora Bišćana igraju u nedjelju.

– Svjesni smo da nakon prve utakmice imamo puno manje opcija, zato ćemo nastojati osvojiti tri boda. U teoriji i neriješeno bi nas ostavilo u igri za prolaz, ali probat ćemo pobijediti i čekati drugu utakmicu. Švicarci su protiv Engleza pokazali da su jako ozbiljna momčad, čvrsta, tvrda, dobro posložena. Gotovo ravnopravno su parirali Englezima u svim segmentima igre, u trci su se čak uspjeli nametnuti, što me malo i iznenadilo, iako sam znao da su jako, jako dobri, ipak nisam očekivao da će baš moći cijelu utakmicu Engleze limitirati na jednu polušansu i na par opasnih prekida,  rekao je izbornik Bišćan na druženju s novinarima dan prije utakmice.

On je najavio i promjene u igračkom kadru, ali u u formaciji momčadi u odnosu na prvo kolo.

– Bit će promjena, moramo tražiti pobjedu, moramo se postaviti drugaćije. U prvoj utakmici smo imali plan biti defanzivniji i pokušati uhvatiti Portugal na “krivoj nozi”. Čak smo imali neke dobre situacije, ali promijenit ćemo vjerojatno sustav i poneke igrače, sigurno će biti promjena.

Bišćan smatra da poraz nije previše negativno utjecao na psihološko stanje momčadi.

– Dečki su OK, nije bilo razloga za previše negativan doživljaj tog poraza. Rekao sam im što je trebalo reći. Dali su sve od sebe, pokušavali su ispuniti plan koji smo odredili. Moja odluka je bila da tako igramo kako smo igrali, a kad se izgubi teško se plan može proglasiti uspješnim. No nema razloga da budu negativni, mi smo izgubili 1:0, nismo deklasirani, a ne smijemo zaboraviti protiv koga smo igrali, njihovi svi igrači igraju u vrhunskim europskim klubovima, tamo gdje bi naši igrači tek trebali doći. Mislim da su svjesni da sutra imaju šansu za prvu pobjedu.

Izbornik se nije želio izjašnjavati o snazi momčadi u našoj skupini, smatra da je jedna utakmica premao za realnu procjenu…

– Teško je reći, nisam siguran da su Portugalci najbolji, jer specifična je bila ta  utakmica protiv nas, a Englezi i Švicarci su odigrali jednu jako, jako ozbiljnu utakmicu, jedan visok nivo taktičke discipline i fizičkih osobina obje momčadi. Švicarci su me iznenadili, limitirali su Engleze na jako malo, treba vidjeti kako će se Porugal nositi s ove dvije reprezntacije. Grupa je takva kakvu smo najavljivali prije prvenstva, svi protivnici su jako kvalitetni i trebat ćemo odigrati jako, jako dobru utakmicu svih 90 minuta za nešto napraviti.

S novinarima je razgovarao i reprezentativac Luka Ivanušec, koji također smatra da je Švicarska jako dobro odigrala protuv Engleza, ali da Hrvatska mora igrati na pobjedu.

– Moramo krenuti agresivno i napadački, znamo da bez pobjede ne možemo proći i da ćemo se moramo se vaditi Engleza, rekao je Ivanušec, dodajući da poraz od Portugala nije jako djelovao na samopouzdanje njega i njegovih suigrača.

– Portugal jedna od najboljih ekipa na ovom prvenstvu. Izgubili smo, ali neće to utjecati na samopouzdanje. Znam da ćemo proći skupinu, rekao je.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!