Dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije susreo se s mons. Ivanom Štironjom, novim biskupom kotorske biskupije. 

„Iznimno mi je drago što Vam mogu osobno čestitati na preuzimanju pastirske brige i odgovornosti za vjernike kotorske biskupije. Povjerena Vam je vrlo zahtjevna zadaća biskupa na području Crne Gore – području u kojem, uz katolički puk, žive i djeluju građani različitih nacionalnosti i vjeroispovijesti. No, budući da mi je poznato Vaše dosadašnje djelovanje kako u Hercegovini tako i u misijama i katoličkim župama u dijaspori, uvjeren sam u to kako ćete i u biskupskoj službi biti istinski pastir povjerenog Vam katoličkog puka, ali i promicatelj istinskih vrijednosti i načela na kojima jedino može počivati ljudska sadašnjost i budućnost“, kazao je predsjednik Herceg.

Biskup Štironja zahvalio je predsjedniku Hercegu na prijamu i upućenim čestitkama kazavši kako je svjestan izazova koji ga očekuju, ali i kako je pripravan svoja iskustva i znanja staviti u službu boljitka, ne samo Kotorske biskupije i katoličkih vjernika nego i svih ljudi dobre volje.

Tijekom susreta, predsjednik Herceg i biskup Štironja prisjetili su se i zajedničke suradnje u organiziranju pripreme dolaska Svetog oca pape Ivana Pavla II u Banja Luku i Svetog oca pape Franje u Sarajevo.

Također, razgovarali su o ukupnim prilikama u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, izrazivši nadu da će izazovi s kojima se susreću, poglavito u svjetlu aktualne pandemije, biti što prije prevladani.

Na koncu, predsjednik je zahvalio biskupu Štironji na posjetu i susretu u županijskoj Vladi, zaželjevši mu uspjeh u daljnjem pastirskom poslanju i djelovanju.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!