Hrvatska boksačka reprezentacija ostvarila je vrijednu i uvjerljivu pobjedu 12-4 protiv reprezentacije Italije koju su sačinjavali olimpijski kandidati naših prekomorskih susjeda u sljedećem olimpijskom ciklusu do Igara u Parizu 2024.

Dvije od šest pobjeda u meču održanom na splitskim Gripama za hrvatsku reprezentaciju ostvarile su boksačice. U kategoriji do 57 kg Nikolina Ćaćić (Omega, Zagreb) je svladala mladu talijansku prvakinju Sharon Prisco i tako donijela prva dva boda, a potom je u kategoriji do 60 kg Marija Malenica (Pit Bull, Split) jednoglasnom odlukom sudaca pobijedila Filomenu De Marco.

Uslijedile su borbe boksača. U kategoriji do 60 kg Diego Mamić (Pula) je svladao prvaka Italije i Mediterana Raffaelea Di Serija jednoglasnom odlukom. U kategoriji do 64 kg održane su dvije borbe, a bodovi podijeljeni. Marin Jelačić (Pauk, Split) je svladao mladog talijanskog prvaka Andreu De Santisa, a od Karla Hercega (Rebel, Zadar) je bolji bio Paolo Di Lernio, iskusni boksač i osvajač odličja na europskom prvenstvu. Borba je prekinuta u drugoj rundi kad je Herceg završio u nokdaunu.

U kategoriji do 69 kg Riječanin Petar Cetinić svladao je mlađeseniorskog prvaka Italije Lucu De Chiaru najbolje odboksavši treću rundu. Do 75 kg su priređene dvije borbe. Gabrijel Veočić (Brod, Slavonski Brod) je u tvrdoj borbi bio bolji od talijanskog prvaka Giovannija Sarchiota, a drugu pobjedu Talijanima donio je Remo Salvati koji je svladao Jasmina Pašagića (Joker, Split).

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!