Novi rekorder po broju nastupa za Vatrene Luka Modrić  družio se s novinarima. Osvrnuo se na svoj rekord, odgovorio na pitanje dokad će igrati za reprezntaciju, dao mišljenje o ne baš sjajnom početku Hrvatske u kvalifikacijama, ali i istaknuo da među mladim nadama vidi igrača koji bi mogao jednom oboriti njegov još svježi rekord od 135 nastupa za Hrvatsku.

– Jako je važno da, kad obilježavaš neki jubilej, ostvariš i dobar rezultat. Ovdje u Rijeci sam ih imao nekoliko, bio je 50. nastup s Čarlijem. Bila mi je 100. utakmica ovdje protiv Finske, što nažalost nije završilo dobro. Sinoć je bio poseban dan za mene i bilo je važno da se dođe do pobjede. Bilo je teško, ali najvažnije je da smo dobili, rekao je na početku o jučerašnjoj teškoj pobjedi nad Ciprom.

Odakle kapetan s toliko godina crpi energiju za dalje?

– Uživam u tome što radim, nije floskula kad kažem da je igranje za reprezentaciju velika čast i ponos, predstavljati svoju zemlju, još kao kapetan. Moje emocije sinoć, koje rijetko pokazujem, mislim da su dosta rekle o mojoj ljubavi za reprezentaciju, to mi daje energiju za dalje, kaže.

Osvrnuo se kapetan i na brojne kritike nakon loših igara vatrenih protiv Slovenije i Cipra.

– Siguran sam da ćemo igrati mnogo bolje, imamo kvalitetu, ona je i dalje tu, samo se treba opustiti i uživati. Svaki put kroz kvalifikacije imamo teških trenutaka, ali nakon tih teških trenutaka uvijek smo izlazili jači i pokazivali dobre igre. Kad se pogledaju ostali rezultati, vidi se da nikom nije lagano, mislim da ne treba gledati katastrofično, svjesni smo mi da nije dobro i da nismo dobro ušli u kvalifikacije, ali ova tri boda su bila jako važna i sad treba gledati prema naprijed.

Što misli o čak tri utakmice u tjedan dana?

– U prijašnja vremena imali smo dvije utakmice u 10 dana, sad su tri u šest, nije to lako podnijeti, ali nema nam druge. Dobro je da smo sve tri igrali skork pa kući, da tako kažem, jer Slovenija je isto blizu, pa nije bilo velikih putovanja. No svaka utakmica je teška, svi trče, svi se bore, dok ne zabiješ prvi ili drugi gol nije lako. No ne odlučujemo mi o broju utakmica, tu smo i moramo igrati što bolje možemo.

Debitirao je davno protiv Argentine, je li tad razmišljao da će jednom biti rekorder po broju nastupa za Vatrene?

– To je bilo nešto posebno, taj poziv od pokojnog Kranjčara bilo je nešto veliko za mene. Kad mi je rekao da ću igrati na dan utakmice obuzele su me emocije. Iskreno, nisam tad razmišljao da ću doći na ovoliko nastupa, nisu mi to bile želje ili snovi, najviše sam želio ostvariti s Hrvatskom nešto veliko. Igrači iz 1998. podigli su ljestvicu visoko i mi smo htjeli to barem dostići, na kraju smo to i nadmašili. To su mi bili snovi, nisam mislio da ću biti igrač s najviše nastupa, iako sam ponosan na to. Hoći li doći do brojke 150, to u ovom tenutku stvarno ne mogu reći.

Izbornik Dalić nedavno je rekao da se nada kako će Luka igrati i na SP-u u Kataru, što on misli o tome?

– Vidjet ćemo. Moj prvobitni plan bio je odraditi Euro i onda sjesti, razmisliti i razgovarati s ljudima i vidjeti što je najbolje. No kad gledam, i dalje ovdje dolazim s velikom strašću i guštom i mislim da još mogu dati reprezentaciji, da mogu pomoći novim dečkima da stasaju i da shvate što je igranje za reprezentaciju, kako se treba ponašati i davati na svakoj utakmici. Ponavljam, dok se budem osjećao dobro i dok budem osjećao da mogu pomoći, a dok me izbornik treba, nema razloga da ne budem tu, jer me to ispunjava srećom. Rezultati reprezntacije su mi kroz karijeru generirali raspoloženje i u klubu. No ne bih trenutno stavljao neke ciljeve, idemo utakmicu po utakmicu pa ćemo vidjeti dokad će to biti.

Misli li da ima u sadašnjem reprezentativnom kadru potencijala za rušenje njegova rekorda od 135 nastupa?

– Po meni ima potencijala, ali vidjet ćemo, ovisi o zdravlju, plasmanima na velika natjecanja. Kod jednog igrača baš vidim da bi to mogao napraviti, ali neću otkrivati ime, rekao je kroz smijeh.

Što očekuje od Malte?

– Očekuje nas nezgodna utakmica. Nismo najbolje krenuli u kvalifikacije, ali sad imamo priliku odigrati jednu mušku utakmicu i uzeti tri boda. Ne zavaravajmo se da će biti lagano, i rezultat iz Slovačke govori da Malta nije neozbiljna ekipa i da može biti problema ako ih ne shvatimo ozbiljno. zaključio je kapetan.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!