U posljednja 24 sata na području Splitsko-dalmatinske županije otkriveno je 263 zaraženih COVID-om, a dvije su osobe umrle u bolnici, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

– Bilo je očito da će se ovakvo nešto dogoditi. Brojevi su već prije gotovo dva tjedna počeli jasno rasti, a u posljednjih 10 dana vrlo strmo. Zašto je to tako? Tako je jer su mjere popustile, a onda su se ljudi, ja ću slobodno to kazati, od neodgovornog počeli još neodgovornije ponašati, komentirao je za HTV prim. dr. sc. Ivo Ivić, predstojnik Klinike za infektologiju KBC-a Split.

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 914 obrađenih testova danas su 263 novooboljele osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivne na COVID infekciju.

Iz Splita ih je 110, Kaštela 20, Makarske 15, Sinja 14, Trogira deset, Imotskog devet, Solina osam, Omiša i Marine po sedam, Trilja i Segeta po pet, Dugog Rata, Dugopolja, Podstrane i Podbablja po četiri. U Podgori, Otoku, Okrugu i Runovićima je po troje zaraženih. Po dvoje novooboljelih ima Vrgorac, Vrlika, Hrvace, Klis, Primorski Dolac, Pučišća, Šestanovac, Tučepi, Zmijavci i Cista Provo, dok Dicmo, Lokvičići, Muća i Zagvozda broje po jednog pozitivnog na koronavirus.

Od ukupnog broja novooboljelih 154 osobe su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju.

Ukupno se 2472 osoba nalazi u samoizolaciji, na bolničkom liječenju je 143 COVID pozitivnih, a 20 ih se nalazi na respiratoru.

Prema izvješću KBC-a Split, u protekla 24 sata umrle su dvije osobe i to 68-godišnji muškarac i 87-godišnja žena s područja Dubrovačko-neretvanske županije koji su uz brojne komorbiditete bili pozitivni i na COVID infekciju, izvijestili su iz Stožera.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!