Hrvatska nogometna reprezentacija pobijedila je Švicarsku u drugom kolu skupine D Europskog prvenstva s 3:2, a ona je mogla biti i mnogo sigurnija u završnici jer su izabranici Igora Bišćana vodili 3:0.

– Drama na kraju, dobro smo otvorili pa period prvog poluvremena kad smo se malo tražili i nismo se uspjeli adaptirati na neke njihove specifičnosti u igri. Radili su nam probleme, posebno tu po našoj desnoj strani. Na poluvremenu smo to riješili i drugo poluvrijeme izašli visoko, nismo im dali da pripremaju te napade. Automatski smo ih stavili u velike probleme jer su morali onda preuzimati rizik igranja iz zadnje linije, tu smo u više navrata visoko uzimali loptu i onda bili opasni pred njihovim golom. Drugo poluvrijeme smo bili jako, jako dobri, zabili dva gola i kontrolirali stvari na terenu. I onda se dogodilo ovo što se dogodilo, na kraju smo strepili da ne izgubimo pobjedu i dva boda. Svega je bilo, bilo je zanimljivo, sretni smo, dečki su ostavili sve na terenu, rekao je Bišćan nakon utakmice za HTV.

U posljednjem susretu, Hrvatska će u srijedu igrati protiv Engleske.

– Imamo puno načetih igrača, bili su i pri dolasku na okupljanje, mnogi su sad nakon dvije utakmice i umorni. Ova pobjeda će puno značiti na psihološkom planu, da protiv Engleske ostavimo sve na terenu i vidjet ćemo za što će to biti dovoljno.

– Kao što su svi primijetili, u prvoj utakmici smo morali više, sami smo to znali, na neki način smo se zainatili da pokažemo i sami sebi da smo kvalitetni iako smo to znali i prije, no morali smo bolje. Ova utakmica nam je bila kao finale Svjetskog prvenstva, rekao je Nikola Moro.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!