Prije 13 godina na današnji je dan mladi zadarski nogometaš Hrvoje Ćustić, tada 24-godišnjak, na prvenstvenoj utakmici protiv Cibalije zadobio ozljedu, kako se poslije pokazalo, sudbonosnu po život.

U jednom, kako se tada činilo, bezazlenom duelu s protivničkim igračem Tomislavom Jurićem Hrvoje je nespretno i nesretno udario glavom u betonski zid uz rub igrališta koji tada nije bio na propisanoj udaljenosti od linije igrališta niti je bio obložen nekakvim zaštitnim materijalom.

Pri udarcu zadobio je nagnječenje mozga i frakturu lubanje te je operiran iste večeri u zadarskoj bolnici. Međutim, stanje mu se nakon četiri dana pogoršalo da bi 3. travnja u 11 sati i 51 minutu smrt mladog Hrvoja bila i službeno proglašena.

Ćustić je rođen 25. listopada 1983. godine u Zadru. Bio je najstarije dijete u obitelji oca Svetka i majke Marine. Rodom je iz Murvice, sela s 800-tinjak žitelja, koje se nalazi nekoliko kilometara sjevernije od Zadra. Svoj prvi gol u HNL-u postigao je u travnju 2002. godine, a odigrao je i 10-ak utakmica za mladu reprezentaciju Hrvatske.

U njegovu čas na stadionu u Stanovima postavljena je spomen ploča s natpisom Zauvik pamtit će ti ime, a jedan od onih koji daje velik doprinos sjećanju na tragično preminulog Ćustića je i bivši vratar Vatrenih Danijel Subašić, koji uvijek ispod dresa nosi majicu s Ćustićevom fotografijom i natpisom Zauvijek.
 
Subašić i Ćustić bili su bliski prijatelji i zajedno su igrali u Zadru.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!