Rutinsku pobjedu su ostvarili rukometaši ljubuškog Izviđača u Derventi (33:20), čak i uz nešto opušteniji uvodni pristup jer je protivnik prosto preslab za pružiti ozbiljniji otpor.

To je značilo šestu vezanu pobjedu Skauta u Premijer ligi, te uz dva trijumfa u Kupu Bosne i Hercegovine, ukupno savršen skor u drugom dijelu natjecanja. Osam pobjeda iz osam utakmica.

Najefikasniji pojedinac je s 8 pogodaka bio Milan Vukšić, po 4 su postigli Amir Muhović i Petar Medić. Ivan Herceg je imao 10 obrana. Kod domaćina su sa po 6 pogodaka najefikasniji bili Slaviša Kosanović i Goran Zemunović.

 – Trebalo je pokazati ozbiljnost. Nismo u početku, bila je malo tvrda utakmica na startu, pa su domaćini pali koncentracijom i mi došli u prvi plan. Održavali smo i uvećavali prednost do kraja. Bila je to treća utakmica u tjedan dana, trebalo je proći zdrav i bez povreda, komentirao je trener Toni Čolina.

Pred ovaj susret je upravo ukazivao na to da ne treba dozvoliti opuštanje koje je Ljubušake koštalo bodova u jesenskom dijelu natjecanja.

 – Neki igrači su pokazali da se na njih može računati bez obzira na okolnosti, dok neki nisu ispunili ni minimalna očekivanja. Neke stvari će se malo posložiti poslije ove utakmice, poručio je Čolina.

Sljedeći susret za Izviđač je dvoboj sa Maglajem (četvrtak, 16.30 sati), pomjeren sa subote radi Uskrsa.

 – To je slična priča kao sa Konjuhom, oni su nas pobijedili 30:29, potom smo mi dobili njih u Kupu u gostima, ali su tad bili desetkovani. Sad su se neki od tih igrača oporavili. Moramo pokazati zube i da je bilo slučajno ono što se dogodilo u Maglaju, kaže Čolina.

Zanimljivo je da je Izviđač u četvrtfinalu Kupa BiH odmah dobio banjalučki Borac, kao najtežeg mogućeg rivala.

 – Ako želiš osvojiti trofej, onda moraš igrati s najboljima, svejedno u kojoj fazi. Raduju me dvije utakmice s Borcem, biće zadovoljna rukometna javnost. Sastajemo se malo ranije pa vidjet ćemo tko je u kakvoj formi prije prvenstvene utakmice u Ljubuškom, rekao je Toni Čolina. 

Er.B. / Dnevni.ba

error: Content is protected !!