Hrvatska nogometna reprezentacija u utorak na Rujevici dočekuje Maltu u 3. kolu skupine H kvalifikacija za SP u Kataru 2022. Uoči utakmice s novinarima su se družili izbornik Zlatko Dalić i Milan Badelj. 

Vatreni su kvalifikacije otvorili porazom od Slovenije u Ljubljani (0:1) 24. ožujka, a tri dana poslije na Rujevici su istim rezultatom svladali Cipar. Sutra ih u Rijeci čeka ogled protiv Malte koja je upisala poraz od Rusije (1:3) te remi u gostima kod Slovačke (2:2) nakon što su u Trnavi vodili 2:0. Izbornik Dalić poziva na oprez.

– Čeka nas utakmica u kojoj tražimo tri boda. Mi smo bolji u svim segmentima i favoriti smo, ali ne smijemo ih podcijeniti. Oni nam mogu raditi probleme u borbenosti. Vodili su protiv Slovačke 2:0, imali s Rusijom aktivan rezultat. Mi ćemo svakako odmoriti neke igrače koji su igrali u punom ritmu. Modrić će biti na klupi, vidjet ćemo što će biti s Perišićem i Brozovićem. Neki igrači su se dosta potrošili i mislim da je bolje da krenemo sa svježijim igračima, rekao je Dalić.

– Očito je da ih Slovaci u početku nisu shvatili ozbiljno, postigli su dva prekrasna gola, Rusima su dali gol, tako da ne smijemo biti neozbiljni. Moramo biti angažirani maksimalno i tražiti pobjedu. Nadam se da ćemo utakmicu sa što manje nervoze i stresa uspješno privesti kraju.

Juranović i Melnjak od prve minute…

– Krenut ćemo s Juranovićem i Melnjakom na pozicijama bočnih igrača. Kramarić je krivo stao u utakmici protiv Cipra, pustili smo ga da se liječi i da se pokuša zdrav vratiti u klub. Budimir će biti u špici, jer osim njega nemamo klasičnog napadača. Tko god bude igrao, morat će dati maksimum, jer nismo u stanju da smo puni samopouzdanja i sigurnosti. Nije nas baš išlo tako da moramo biti jako oprezni.

U dvoboju protiv Cipra Luka Modrić postao je rekorder Vatrenih sa 135 nastupa u reprezentativnom dresu, hoće li upisati 136., makar na par minuta?

– Sve će ovisiti o situaciji. Nadam se da nam Luka neće trebati, da se odmori, igrao je dvije utakmice po 90 minuta, već u subotu-nedjelju ga čeka utakmica u Realu, ali meni je najbitnija reprezentacija i naša pobjeda i ja moram Luku koristiti ako bude trebalo, zaključio je Dalić.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!