O igri hrvatske nogometne reprezentacije na otvaranju kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. kao i igri U-21 reprezentacije, u Studiju 4 govorili su sportski komentatori Mario Zorko i Zdravko Reić.

– Svima je jasno pa i izborniku da Hrvatska ne izgleda dobro. To nije da se radi o Sloveniji ili Cipru, već Hrvatska ne izgleda dobro od jeseni 2019. godine i utakmice sa Slovačkom na Rujevici kada smo osigurali plasman na Euro. Možemo izdvojiti i utakmicu sa Švedskom u Zagrebu u Ligi nacija. Bili smo u vrlo negativnoj seriji, uoči Slovenije smo imali četiri poraza i jedan remi, govori Mario Zorko o trenutnom stanju Vatrenih.

Dodaje da je činjenica da je izbornik Zlatko Dalić bio najodgovorniji kada smo osvojili srebro u Rusiji, ali da isto tako je i sada odgovoran kada rezultati, ali i igra ne izgledaju dobro.

– Nama je utakmica sa Slovenijom najvažnija utakmica u ovom prvom dijelu godine, pa i važnija od utakmice s Engleskom na Wembleyju na Euru. Nama su ove kvalifikacije nešto što je najbitnije, strateški za opstanak kvalitete hrvatskog nogometa, da budemo prisutni, da dolazimo na velike turnire. Zbog toga se trebalo odrediti da je utakmica sa Slovenijom strateški najbitnija. Ne izgleda dobro, nije dobar start, trebamo biti svjesni da će poglavito na jesen biti još teže za ovu reprezentaciju, dodaje.

Zdravko Reić je prokomentirao je li problem u izborniku koji se boji otkaza zbog loših rezultata.

– Nije u tome stvar, on je neupitan sve do kraja Europskog prvenstva. Što se tiče kratkih priprema, sedam igrača koji su igrali u Rusiji, oni su odigrali 599 utakmica ukupno. To su iskusni igrači, njima ne bi trebala nikakva priprema. Oni se poznaju, pitanje je ipak kako ti igrači ulaze u utakmice. Bez obzira, mislim da je stvar u igračima koji su počeli igrati polako, sporo, sve se nešto nadaju “mi ćemo nešto napraviti” pa će pasti gol. Utakmica protiv Cipra, energetski je bila bolja, ali se sve svodilo na oduzimanje lopte.

– Kada ja promislim da smo mi zadnjih 20 minuta protiv Cipra, ili 15 minuta, odugovlačili s izvođenjem auta, da smo igrali povratne lopte, da smo se plašili da primimo gol, onda je to za mene, za našu reprezentaciju smak svijeta. Mi moramo imati tu ideju, snagu, karakter u sebi. Ma šta Cipar, Slovenija. Mi moramo dati gol, mi moramo ići u napad. Naravno, pitanje je kako je obrana posložena. Jesu li ti obrambeni igrači u stanju igrati kako su igrali, to je veliko pitanje. To treba riješiti Dalić. Ne možemo ući u igru da igramo “na čeku”, da nam se ukaže jedna prilika i da mi onda damo gol, govori Zdravko Reić.

Zorko dodaje da Dalićev izbor 25 igrača na koje računa, nije sporan jer je to najbolje što Hrvatska ima.

– Nema Petkovića i Rebića te Gvardiola koji po meni može donijeti novu energiju A selekciji. Problem je u tome što mi u njima gledamo Vatrene iz Rusije. No mnogi više nisu na toj razini, neki više vjerojatno neće niti moći biti na toj razini, dodaje.

Hrvatska se jako puno oslanja na Luku Modrića, no niti on nije vječan, kad tad ćemo morati bez njega.

– Modrić je još uvijek glavni igrač Reala, on će obilježiti povijest tog kluba. Modrić je igrač kakvog mi možda više nikada nećemo imati, ili mi nećemo doživjeti nekog novog takvog. Modrić je u reprezentaciji od 2006., a prvi od njega očekuju njegovi suigrači da on riješi probleme na terenu, dodaje Zorko. 

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!