Od Izviđača smo navikli da kreira igrače za najjače europske lige, rukometaše reprezentativnog kalibra koji popunjavaju selekcije Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Tako je prije nekoliko dana poziv u seniorsku reprezentaciju Hrvatske po prvi puta dobio mladi golman Skauta, Matej Mandić, rođen 2. svibnja 2002. godine.

– Velika stvar je sa 18 godina dobiti poziv, i biti u prilici igrati s momcima koje sam gledao na TV-u. Zvuči nestvarno, nisam još to svario, biću možda svjestan tek za par dana. Jako sam sretan i ponosan, isplatio se sav rad i trud, kaže Mandić.

Izborniku Hrvatske, Hrvoju Horvatu, će se javiti na pripreme od 26. travnja do 2. svibnja. Ističe da se želi pokazati najbolje što može, uživati u pruženoj prilici i upijati savjete od iskusnijih i boljih.

– Ovo još nisam očekivao, spominjalo se u medijima, ali možda tek za godinu – dvije. Nisam mogao vjerovati, svi smo u obitelji bili u šoku, suze idu same, govori Mandić uz kojeg je na popisu još jedan mladi golman i njegov kolega iz mlađih selekcija, Dominik Kuzmanović.

– Cilj je da nas dvojica za par godina dijelimo minutažu i nosimo ekipu sa ove pozicije. Nadam se da ćemo to moći ostvariti, zaključio je Mandić.

Autor: dnevni.ba

error: Content is protected !!