Stravičan napad dogodio se u petak u popodnevnim satima u selu Crnač kod Kaknja gdje je nepoznati muškarac upao u kuću 79-godišnjeg Pere Kalfića kojeg je zvjerski tukao i pokušao ubiti, da bi ga na kraju opljačkao. Perin unuk Robert Kalfić je kazao za Avaz kako je njegovom djedu život bio ugrožen.

– To se dogodilo u petak oko 17 sati. Djed je od kuće mojih roditelja udaljen 200 metara. Vjerojatno je taj provalnik pratio mog oca kad ide u drugu smjenu jer moj otac obilazi djeda i pomaže mu. Kako nam je djed ispričao, došla mu je ta osoba, starosti između 30 i 40 godina, crn visok i rekao da je došao naplatiti radove za vodu. Djed rekao “nema problema” ušao u kuću i donio mu 20 maraka i muškarac je otišao – priča Robert.

Nakon dvije minute razbojnik se vraća i napada djeda Peru koji je tu noć doživio pravi horor.

– Muškarac je razvalio vrata, udarao je djeda stalno. Djed je krvario na podu. Provalnik je krenuo po kući preturati stvari i tražiti novac. Razbijao je stvari. Djed je ustao, a muškarac se vratio i nastavio ga udarati. Djed je imao šal na sebi i provalnik ga je davio s tim šalom. Djed nam je ispričao da ga je nogama udarao i slomio mu nogu – kaže Robert.

Razbojnik se nije zaustavio, djedu Peri je prijetio, govorio da će biti obješen, a na kraju je izletio iz kuće. Slomljene noge, Pero nije uspio doći do sinove kuće.

– Sutradan smo došli čestitati mu rođendan. Nismo mogli ući, provalili smo vrata. Zatekli smo djeda nepomičnog- ispričao je Robert. Dodao je kako njegov djed živi od svoje mirovine i u kući i nije imao mnogo novca.

Obitelj je odmah pozvala policiju koja je obavila uviđaj na lici mjesta. U tijeku je potraga za razbojnikom.

Djed je trenutno u zeničkoj bolnici i čeka operaciju.

Izvor: HMS