Nakon jučerašnjeg optuživanja predsjednika Republike Zorana Milanovića i Milorada Pupovca, predsjednik se danas opet oglasio na Facebooku. Prozvao je Pupovca za cenzuru i falsificiranje njihove korespondencije. U poduljem postu, okomio se, među ostalima, i na ustavne stručnjake.

Predsjednik Republike Zoran Milanović optužio je na Facebooku Milorada Pupovca da je falsifikator jer je sakrio javnosti prvu rečenicu njegove privatne poruke. U originalu od 19. ožujka, objavio je Milanović, jasno piše. 

– Ti, Sačić i Zekanović zajedno za apsolutne ovlasti Njonje. Bravo, Milorade! Tražit ću da USKOK istraži motive. Takve stvari se rade samo za novac i ekvivalentne usluge. Krasno društvo, stoji u poruci Zorana Milanovića Miloradu Pupovcu. 

Milanović piše da se Pupovac cenzurira jer se očito srami biti u Zekanovićevu i Sačićevu društvu. Poručuje i da ga je i prije u porukama upozoravao da predsjednik Sabora Jandroković želi ozakoniti svoju despociju. 

– Objavi, lopino, i te poruke, ali ne kradi, tako ti boga. Godinama je tebi, uplakani ustavobranitelju, taj anemični stisak drag i mio, a mene jedino zanima kolika mu je ovog puta cijena. I to sam te pitao u petak, ne prvi puta, stoji u Facebook objavi. 

Prozvani Milorad Pupovac nije bio raspoložen za komentar. HTV-ov poziv zatekao ga je na Sljemenu gdje užitak penjanja nije želio kvariti ni čitanjem ni komentiranjem predsjednikovih objava.

No komentirao je Hrvoje Zekanović (Hrvatski suverenisti). 

– Zorane dobronamjeran savjet, ujutro jedna plava, a navečer jedna crvena i sve će biti u redu! Još jedan savjet Milanoviću i Plenkoviću: Potaknite izmjenu Ustava da se etnobiznis ukine ili zašutite!, navodi Zekanović.

Reagirao je i Vladimir Šeks kojeg je Milanović prozvao Superhikom.

– On je za mene jedna obična hulja nitkov i propalica. Nije sposoban obnašati svoju predsjedničku dužnost i da treba pokrenuti postupak da ga se privremeno udalji zbog toga što su kod njega vidno uznapredovali simptomi jednih teških poremećaja, koji ulaze u sferu mentalnih duševnih bolesti, paranoje, shizofrenije, opsesije, rekao je Vladimir Šeks. Poručuje i da je ovo samo njegovo mišljenje s kojim HDZ nema veze.

U MOST-u pak poručuju da je Milanović izravno izabran s više od milijun glasova pa tankoj saborskoj većini nije pametno ići u tom smjeru.

– Ako negdje ima nekakva inicijativa gdje se može potpisati i glasovati za micanjem Šeksa iz hrvatskog pravosuđa i politike te štetočine i UDBA-inog suradnika to ću rado potpisati i dignuti ruku, rekao je Nikola Grmoja (MOST).

Miilanović se žestoko okomio i na ustavne stručnjake Branka Smerdela i Matu Palića. Smerdela je nazvao lažovom koji se HDZ-u prodao za dvije tisuće kuna i koji jedno piše u knjigama, a drukčije glasa.

– Ja kao vanjski član odbora uopće nemam pravo glasovati i on to zna, a drugo on nije čitao moje knjige. Naprosto one koji mu ne podilaze naprosto proglašava onim čime je mene danas proglasio, kazao je Smerdel. 

Palić odgovara da predsjednik pokazuje nedostatak osobne kulture te iznosi čiste laži jer on već 4 godine nije član nijedne stranke. Milanoviću je poručio i da se sad jasno vidi tko je psihotičan. 

– Tko je psihotičan i tko ima eventualno ima nekakvih problema u glavi i sa psihičkim ponašanjem mislim da puno bolje govori njegovo ponašanje i način kako on komunicira u javnom prostoru nego bilo što što je vezano uz mene, rekao je Mato Palić s Pravnog fakulteta u Osijeku. 

Zoran Milanović napao je i Dejana Jovića kojeg je nazvao kumrovečkim podrepom Milorada Pupovca i sitnim doušnikom te objavu zaključio porukom da bi volio vidjeti što bi se dogodilo kad bi neki vojvođanski Hrvat pomislio izvoditi ovakve svinjarije u, kako kaže, Čaršiji.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!