Uoči posljednjih 90 minuta natjecanja u skupini D Europskog nogometnog U-21 prvenstva, sve četiri reprezentacije iz skupine u kojoj je i Hrvatska, još mogu proći u četvrtfinale.

U najboljoj je poziciji Portugal koji nakon dva kola ima šest bodova, a u najtežoj Engleska koja je bez bodova. Hrvatska i Švicarska zadnje kolo dočekuju sa po tri boda.

Zanimljivo, mlada hrvatska vrsta može proći dalje i s porazom, ali može ispasti i s pobjedom.

U posljednjem kolu u srijedu će snage odmjeriti Hrvatska i Engleska, te Portugal i Švicarska.

Odabranici izbornika Igora Bišćana bi pobjedom protiv mlade momčadi “Gordog Albiona” načinili veliki korak prema četvrtfinalu, ali bi i dalje ovisili o rezultatu iz Ljubljane. Najsigurnija je kombinacija pobjeda Hrvatske, a da Portugal ne izgubi od Švicarske. Tada bi Portugal osvojio prvo mjesto, a Hrvatska bi bila druga.

U slučaju da pobjede ostvare Hrvatska i Švicarska, zatvorio bi se krug s tri reprezentacije sa po šest bodova.

Tada bi se gledao učinak u međusobnim susretima, koji bi također bio izjednačen. Svaka ekipa bi imala pobjedu i poraz. Drugi kriterij je gol razlika u međusobnim susretima, a zatim broj golova postignut u međusobnim susretima. U tom slučaju Hrvatskoj odgovara svaka švicarska pobjeda s dva ili više razlike ili pobjede 1:0 ili 2:1.

U slučaju da Bišćanova momčad osvoji bod protiv Engleske, u drugom susretu Švicarska ne smije poraziti Portugal. Jer bi tada Portugal ostao na šest bodova, Švicarci bi također, imali šest bodova, a Hrvatska bi ispala s četiri boda.

S dva remija Hrvatska ide dalje uz Portugal, jer je bolja u međusobnom srazu sa Švicarskom.

Hrvatska može dalje i s porazom, no u toj kombinaciji Švicarska mora izgubiti od Portugala. Tada bi se ponovno zatvorio krug s tri ekipe sa po tri boda (Engleska, Hrvatska, Švicarska) i odlučivala bi međusobna razlika pogodaka.

Hrvatska ne bi smjela izgubiti s dva i više razlike jer je Švicarska pobijedila Englesku 1:0, a Hrvatska je slavila protiv Švicarske 3:2.

Dodajmo kako Engleska može dalje jedino s pobjedom od dva ili više razlike i švicarskim porazom od Portugala.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!