Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik OSRH Zoran Milanović dodijelio je odlikovanja ranjenim sudionicima akcije Plitvice, na prijemu organiziranom u znak sjećanja na Josipa Jovića, prvog hrvatskog redarstvenika poginulog u Domovinskom ratu i 30. obljetnicu akcije Plitvice.

Okupljenima se prigodnim govorom na početku prijema obratio predsjednik Zoran Milanović.

– Vi ste junaci, kakvima dugujemo vječnu zahvalnost. Znam da to zvuči prejednostavno i da to neće vratiti Josipa Jovića, ali to je ono što mogu učiniti. Svima koji su došli, od srca zahvaljujem. Pokušat ću kao vrhovni zapovjednik Hrvatske vojske voditi politiku koja nije stranačka, rekao je uz pozdrav “Živjela Hrvatska”, poručio je predsjednik.

Aržano: Godišnjica pogibije redarstvenika Jovića na PlitvicamaUoči sutrašnje 30. godišnjice pogibije prvog hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića, u Aržanu je održana komemoracija te su položeni vijenci na njegovo posljednje počivalište na mjesnom groblju.

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved položio je kamen temeljac za izgradnju Spomen-doma i multifunkcionalne dvorane “Josip Jović”.

– Iznimno mi je drago da ćemo u konačnici ovaj memorijalni centar “Josip Jović” u Aržanu uvezati u katalog obrazovnih, odnosno muzejskih ustanova koje uključuju Memorijalni centar Domovinskog rata u Vukovaru preko Pakraca, Karlovca, Knina pa do Aržana, rekao je ministar Medved.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!