Nogometna reprezentacija Belgije je u susretu E skupine kvalifikacija za SP 2022. godine deklasirala Bjelorusiju sa 8-0, dok je Nizozemska u susretu G skupine na gostovanju pobijedila Gibraltar sa 7-0.

Bronačani s posljednjeg World Cupa su već nakon prvog poluvremena vodili s 4-0, a u nastavku su zabili još četiri gola.

Strijelci su bili Michy Batshuayi (14), Hanas Vanaken (17, 89), Leonardo Trossard (38, 76), Jeremy Doku (42), Dennis Praet (49) i Christian Benteke (70).

U drugom susretu iz ove skupine Wales je pobijedio Češku s 1-0, a pogodak odluke zabio je Daniel James u 82. minuti.

Oba sastava završila su utakmicu s igračem manje. Gosti su od 49. minute igrali bez isključenog Patrika Schicka, a kod Velšana “pocrvenio” je Connor Roberts u 77. minuti.

Na ljestvici vodi Belgija sa sedam bodova ispred Češke koja ima četiri boda.

Portugal je u dvoboju A skupine na gostovanju pobijedio Luksemburg s 3-1. Luksemburg je poveo u 30. minuti golom Gersona Rodriguesa, no u posljednjim trenucima prvog dijela izjednačio je Diogo Jota. U drugom dijelu za Portugal su zabili Cristiano Ronaldo (51) i Joao Palinha (80).

Aleksandra MitrovićaU drugom susretu iz ove skupine Srbija je uz dva gola Aleksandra Mitrovića u Bakuu pobijedila Azerbejdžan s 2-1.

Gosti su poveli golom napadača Fulhama u 16. minuti, izjednačio je Emin Mahmudov u 59. iz jedanaesterca, a Mitrović je u 81. minutu postigao još jedan pogodak vrijedan pobjede i tri boda. Bio je to njegov već peti gol u prva tri nastupa u kvalifikacijama za SP.

Na ljestvici vode Portugal i Srbija sa po sedam bodova.

Turska je u susretu protiv Latvije vodila 2-0 i 3-1, ali je na koncu završilo 3-3. Turci su u prvom kolu skupine G porazili Nizozemsku s 4-2, u drugom kolu Norvešku s 3-0, a činilo se kako će do tri boda i protiv Latvije. No gosti se nisu predavali.

Kenan Karaman (2), Hakan Calhanoglu (33) i Burak Yilmaz (52) su zabili za turski sastav, a Roberts Savanieks (35), Roberts Uldriks (58) i Davis Ikaunieks (79) za goste.

Nizozemska je na gostovanju pobijedila Gibraltar sa 7-0 postigavši šest golova u drugom dijelu.

Strijelci su bili Steven Berghuis (42), Luuk de Jong (55), Memphis Depay (61, 88), Georginio Wijnaldum (62), Donyell Malen (64) i Donny van de Beek (85).

U trećem susretu iz ove skupine Norveška je na gostovanju pobijedila Crnu Goru s 1-0, a gol odluke zabio je Alexander Sorloth (35).

Na ljestvici vodi Turska sa sedam bodova, dok Nizozemska, Norveška i Crna Gora imaju po šest bodova.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!