Zastupnik SDA u Državnom parlamentu Nermin Mandra kazao je kako bi predsjedavajući Vijeća ministara Zoran Tegeltija trebao biti smijenjen, ukoliko se nastavi pasivno ponašati po pitanju nabave cjepiva.

-Za razliku od entitetskih premijera, pa čak i nekih županijskih premijera, koji pokazuju neku inicijativu kada je u pitanju nabava cjepiva, Tegeltija se pravi da ne postoji. Valjda je on dužnost predsjedavajućeg Vijeća ministara shvatio kao rekreativnu dužnost, te svaki put kada treba preuzeti odgovornost, raditi i donositi odluke, njega jednostavno nestane iz javnosti, što traje tjednima – kaže Mandra.

Poziva ga da se odmah, u okviru svojih nadležnosti, aktivira u proces izravne nabave cjepiva, “jer će inače biti pokrenuta procedura njegove smjene”.

-Kada je prvi put pokrenuto pitanje Tegeltijine smjene, mi to nismo podržali, jer nije bilo jasno definirane većine i to bi u vremenu pandemije izazvalo dodatnu krizu, ali ukoliko se Tegeltija ne aktivira mi nećemo imati dileme – zaključio je Mandra.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!