Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak uručila je u ponedjeljak u Slavonskom Brodu ugovore za 30 projekata financiranih iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice i Programa razvoja brdsko-planinskih područja, vrijednih 8,2 milijuna kuna.

Na svečanosti su uz brodsko-posavskog župana Danijela Marušića i HDZ-ovog saborskog zastupnika Peru Ćosića bili i predstavnici 20-tak općina i gradova iz ove županije.

Dodijeljeni ugovori vrijedni su ukupno 8,2 milijuna kuna.

– Putem ovih ugovora omogućava se ulaganje u malu lokalnu komunalnu infrastrukturu koja ima značaj za društveni, gospodarski i socijalni oporavak i revitalizaciju lokalnih zajednica. Prijavljeni su projekti koji će podići kvalitetu života građana, rekla je ministrica Tramišak.

Među dobitnicima sredstava kroz dva projekta je i Brodsko-posavska županija koja u suradnji s općinom Cernik rekonstruira lokalnu cestu i ulaže u bolnicu u Novoj Gradiški.

Projekt “S osmjehom u školu i na posao” Ministarstvo financira s 400.000 kuna, Brodsko-posavska županija s 315.000 kuna, ostatak u projekt vrijedan 1,8 milijuna kuna ulaže Općina Cernik.

Drugi ugovor vrijedan 450.000 kuna namjenjen je rekonstrukciji operacijskih dvorana u Općoj bolnici Nova Gradiška.

– Ovim sredstvima sigurno da ćemo unaprijediti kvalitetu života u Općini Cernik i zdravstva zapadnog dijela Brodsko-posavske županije, rekao je župan Marušić zahvalivši Ministarstvu na potporama.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!