Pred hrvatskom reprezentacijom u futsalu dvije su utakmice u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2022. godine, protiv Albanije u Tirani 7. travnja te protiv Danske u Varaždinu 11. travnja.

Hrvatski izbornik Marinko Mavrović objavio je popis igrača na koje računa za dvoboje u Tirani i Varaždinu.

– Nažalost, suočili smo se s određenim brojem otkaza igrača koje nismo uspjeli izbjeći. Ostali smo bez Novaka, Kanjuha, Perišića i Matoševića, ali dobra je stvar da nam se vratio Postružin. S obzirom na činjenicu da smo osigurali plasman na Euro, ove su utakmice idealna prilika za dokazivanje mlađim igračima, poput Hrstića, Gudasića i Kusture. Tim više što ne želimo riskirati da Luka Perić u posljednjoj kvalifikacijskoj utakmici protiv Danske zaradi parni žuti karton koji bi ga udaljio iz momčadi u prvom susretu na Euru, rekao je za službeni portal HNS-a Marinko Mavrović, koji će, baš kao i ostatak momčadi, ove godine biti prinuđen Uskrs proslaviti daleko od obitelji.

– Nažalost, moramo se držati postojećih pravila i testiranje obaviti u nedjelju s obzirom na to da u ponedjeljak krećemo na put. Zbog toga sam okupljanje morao zakazati u subotu, 3. travnja. Naravno da bismo svi za Uskrs željeli biti sa svojim obiteljima, ali ovo je viša sila i od toga ne možemo pobjeći, istaknuo je Mavrović, koji je iskoristio priliku čestitati svom kolegi za kormilom Vatrenih.

– Čestitam Zlatku Daliću na uspješnom početku kvalifikacijskog ciklusa za Svjetsko prvenstvo u Kataru. Hrvatska je poslije triju odigranih utakmica prva u skupini, vjerujem da se situacija na ljestvici više neće mijenjati do kraja ciklusa. Raduje povratak Vatrenih na stare slave, zaključio je Mavrović.

Na Mavrovićevom popisu su: Žarko Luketin (Olmissum), Zoran Primić (Square), Marko Vuković (Vrgorac), Franco Jelovčić (Olmissum), Dario Marinović (Jimbee Cartagena), Duje Kustura (Olmissum), Nikola Gudasić (Vrgorac), Luka Perić (Dobovec), Antonio Sekulić (Olmissum), Josip Suton (Meta Catania), Kristijan Postružin (Olmissum), Jakov Hrstić (Universitas), Matej Horvat (Olmissum), Kristian Čekol (Futsal Dinamo) i Josip Jurlina (Olmissum).

Hrvatska futsalska reprezentacija okupit će se u subotu 3. travnja u Velikoj Gorici, a prema Tirani putuje u ponedjeljak 5. travnja.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!