Izbornik slovenske nogometne reprezentacije Matjaž Kek, čiji su izabranici na početku kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru u Ljubljani pobijedili Hrvatsku 1:0, nakon poraza na Cipru (0:1) je izjavio da je njegovo razočaranje veće nego veselje nakon pobjede nad Hrvatskom.

Slovenija je nakon bajkovitog starta i pobjede nad aktualnim svjetskim doprvacima, što je uopće bio prvi trijumf slovenskih nogometaša u dvobojima s Hrvatskom, zaredala s porazima na gostovanjima kod Rusije (1:2) i Cipra (0:1) te se s tri boda nalazi na predzadnjem, petom mjestu u skupini H u kojoj su na vodećim pozicijama Hrvatska i Rusija sa po šest bodova.

Nekadašnji trener Rijeke, koji nije bio sklon euforiji nakon trijumfa nad Hrvatskom kao ni posebnom tugovanu nakon poraza u Sočiju gdje je njegova momčad ostavila dobar dojam, nakon posrtanja u Nikoziji je bio vidno razočaran.

– Ta nam utakmica stvarno ne ide na čast. Ako gledamo prema budućnosti, to ne izgleda dobro. Mnogo sam više razočaran nego što sam se veselio pobjedi nad Hrvatskom. Po tome vam je jasno kakvo je moje stanje, izjavio je Kek nakon poraza na Cipru u kojemu su ga njegovi izabranici razočarali u svim segmentima.

– Nakon desete minute mi se činilo kao da je svatko za sebe, sve je išlo mimo dogovora, protiv principa… Imam osjećaj kao da dvije godine nisam ništa napravio, rekao je Kek.

Slovenski izbornik nije želio amnestirati igrače zbog mogućeg umora od igranja tri utakmice u deset dana, jer je u drugom poluvremenu napravio neke promjene, uključujući i u sustavu igre, ali nikakvog pomaka nije bilo.

– Prošli smo kroz teških deset dana, ali prošli su ih i drugi. Tih alibija mi je dosta. Ako sam nečim doprinio u pobjedi nad Hrvatskom – u redu. Odgovoran sam i za ono što je Slovenija prikazala u ovoj utakmici. No, svoj će dio odgovornosti morati preuzeti i igrači, izjavio je 59-godišnji slovenski stručnjak koji je nakon pobjede nad Hrvatskom očekivao više od svoje momčadi.

– Osvojili smo tri boda protiv prvog favorita, ali to je manje nego što sam očekivao, pogotovo nakon prve utakmice. Istina je da su kvalifikacije tek počele, ali mi smo već u zaostatku. Ne znam gdje ćemo uhvatiti te bodove, rekao je Kek dodavši da je do rujanskog nastavka kvalifikacija ostalo jako mnogo vremena.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!