Dosad smo od Nutelle pripremali brownies, keksiće, torte, vruću čokoladu, muffine, sladolede i brojne druge poslastice. Poveću bazu recepata proširujemo jednostavnim kuglicama od tamne čokolade i ovog popularnog namaza od lješnjaka. Možeš ih čuvati u hladnjaku nekoliko dana, ali čisto sumnjamo kako će biti ostataka.

Sastojci:

  • 450 g tamne čokolade
  • 120 ml slatkog vrhnja
  •  150 g Nutelle
  • 75 g tostiranih i nasjeckanih lješnjaka
  •  1 žlica ulja

Priprema: Dio tamne čokolade (270 g) nasjeckaj i prelij zagrijanim slatkim vrhnjem. Pričekaj minutu, a potom miješaj dok se sva čokolada ne otopi. Dodaj Nutellu i promiješaj. Premjesti u čistu posudu pa stavi u hladnjak na dva sata. Kad se ohladi i stisne, žličicom oblikuj kuglice i stavi u zamrzivač na 15 minuta.  Otopi ostatak čokolade na pari sa žlicom ulja pa pričekaj par minuta da se malo ohladi. Svaku kuglicu umoči u čokoladu, pospi lješnjacima i rasporedi po pladnju obloženom papirom za pečenje. Vrati u hladnjak na najmanje pola sata.

Izvor:24sata.hr

error: Content is protected !!