Još malo nas dijeli od ovogodišnjeg Eurosonga koji će se održati 18. svibnja 2021. u Rotterdamu. Iako se mislilo da će zbog pandemije koronavirusa natjecatelji nastupati ispred praznog auditorija, čini se da organizatori to nisu mogli dopustiti. Naime, publika će ipak moći uživo uživati u glazbenom spektaklu u dvorani Ahoy, no broj mjesta je ograničen, piše gloria.hr.

Maksimalno 3500 posjetitelja moći će gledati svih šest proba, dva polufinala i finale Eurosonga, no svaki od njih mora na ulazu pokazati negativan test na Covid-19 jer bez njega ne mogu ući u dvoranu.

“Činjenica da sada imamo priliku ponovno održati Eurosong i to pred publikom, ostvarenje je sna. Zahvalni smo kabinetu i Fieldlab Events-u na ovoj perspektivi i povjerenju koje su nam dali”, rekao je izvršni producent showa Sietse Bakker.

Na natjecanju u Nizozemskoj sudjelovat će ukupno 39 zemalja, a među njima je i Hrvatska. Naša predstavnica Albina Grčić natječe se s pjesmom “Tik Tok”, a sudeći prema ranijim anketama, lako bi mogla odnijeti pobjedu. Odmah iza nje je predstavnica Rumunjske, Roxen, s pjesmom ‘Amnesia‘ zatim predstavnici Cipra, Italije pa Francuske, a najmanje glasova ima Danska.

Iako je na estradi relativno kratko, Albinu jako dobro znaju svi obožavatelji HRT-ovog showa “The Voice”. Upravo tamo se pojavila i predstavila široj publici te oduševila žiri. No, glazba nije jedino što je zanima – studentica je četvrte godine povijesti i engleskog jezika na Filozofskom fakultetu u Splitu i uspješno balansira obrazovanje i karijeru.

Šest godina svirala je klavir u glazbenoj školi, a na pozornicu je prvi put stala prije 16 godina. Za Gloriju je uoči Dore otkrila da je glazbeni talent naslijedila od svog oca. Osim obitelji, najveća podrška joj je dečko Ivan, nogometaš druge lige HNL-a.

PIŠE PSD

error: Content is protected !!