U najavi derbija 24. kola Premijer lige BiH između FK Sarajevo i NK Široki Brijeg koji se igra na Koševu u subotu u 17 sati, trener Širokobriježana Toni Karačić je kazao kako je njegova momčad spremno dočekuje ovaj susret.

– Imali smo zanimljiv tjedan i moram pohvaliti igrače na jako dobroj atmosferi i na njihovoj odgovornosti oko treninga. Zahvalio bih se GSS Široki Brijeg na njihovom pozivu i što smo imali priliku proći stazom kroz kanjon koju su napravili koja je duga 13 kilometara. Iza toga smo imali cijeli tjedan da se regeneriramo i svi igrači osim Josipa Majića su na raspolaganju. Maksimalno kvalitetno treniramo i protiv Sarajeva idemo odigrati dobru utakmicu i dobrom izvedbom na terenu se možemo nadati pobjedi – kazao je Toni Karačić.

Utakmicu je najavio i lijevi bočni igrač Tomislav Čuljak koji je naglasio da je iza momčadi razdoblje kvalitetnog rada što se vidi i na rezultatu.

– Nas igrače ne zanimaju promjene u kadru, a kada je riječ o ljestvici i rezultatima mi smo za to radili mukotrpno još od ljeta i ovu zimu pogotovo. Promijenili smo ekipu i od prvog dana smo svi igrači i stručni stožer radili na atmosferi. Stvorila se jedna nova ekipa, nova klapa. Mogu pohvaliti cijelu svlačionicu i ljude u klubu jer radimo svi na dobrobit kluba i to se vidi na rezultatu – naglasio je Tomislav Čuljak.

Čuljak dodaje kako je trener Karačić igračima prvi dan naglasio da uz ovaj klub ide to da je klub u vrhu ljestvice i da se bori za trofej.

– Mi imamo kvalitetu, potvrđujemo je iz kola u kolo. Imamo pred nama još deset finala – kazao je Čuljak.

Toni Karačić se osvrnuo i na neke ranije rezultate Širokog Brijega na gostovanju kod Sarajeva i naglasio da su utakmice ova dva kluba uvijek derbi s posebnim nabojem posebno kada su navijači prisutni na tribina.

– Ambijent je specifičan i stvori se takva atmosfera da igračima nije lako igrati. Sada nema publike i za gosta to može biti olakotna okolnost, posebno za mlađe igrače jer nemaju taj pritisak. Imamo sve preduvjete da odigramo dobru utakmicu. Čitavu polusezonu smo od drugih trenera i nogometne javnosti bili oslovljavani kao momčad koja igra najljepši nogomet. U jednom dijelu sezone smo imali probleme s koronavirusom i sigurno nam je to u nekim utakmicama otežalo rad, ali smatram da smo i u tim utakmicama koje smo izgubili mogli igrati bolje. Osamnaest igrača je otišlo, pa iako je moja želja da igramo napadački, ali kada se mijenja momčad i zahtjevi su drugačiji – kazao je Karačić.

Pritom je istaknuo kako su zadovoljni s učinkom u prošlih nekoliko utakmica jer su bili pragmatični i osvajali bodove, čak deset od dvanaest mogućih bodova.

– Iako smo u Kupu izgubili i imali tehničke pogreške, ali izvedba igrača i zalaganje su bili na dobroj razini i nemam im što zamjeriti za tu utakmicu. Svaka utakmica će biti teška i nema nekih utakmica koje će se lako dobiti – ustvrdio trener Širokobriježana.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!