Katolički svećenik o. Ferdinand Fanen Ngugbaun ubijen je u napadu na župu sv. Pavla u općini Katsina-Ala na istoku Nigerije.

Vijest o ubojstvu potvrdila je tamošnja biskupija, prenosi afričko izdanje Catholic News Agency.

Prema priopćenju kojeg potpisuje kancelar biskupije Katsina otac Fidelis Phelle Akjmbul, ubijeni svećenik spremao se napustiti selo u kojem je služio kao župni vikar kada su u njega upali naoružani napadači.

“Nakon misnog slavlja te u trenutku dok se spremao otići na Misu posvete ulja u katedralu sv. Gerarda Majelle, gdje je sa subraćom trebao obnoviti svećeničke zavjete, čula se buka iz župnih prostorija u kojima su smještene izbjeglice.”

“Otac Ferdinand izašao je kako bi otkrio uzrok nemirima. Nakon što je uočio naoružane napadače, pokušao je pronaći zaklon, ali je ubijen hitcem u glavu.”

Iz biskupije su dodali i kako je uz o. Ngugbana ubijeno još šestero ljudi. Također, čini se kako su napadači zapalili i brojne kuće u selu.

Inače, policija je jučer potvrdila vijest o ubijenom svećeniku, no izvještaji o ukupnom broju poginulih se razlikuju. Tako pojedini mediji pišu da je u napadu ubijeno ukupno četvero ljudi.

S druge strane, Samuel Ortom, guverner savezne države Benue u kojoj se zločin dogodio, poručio je danas kako će ubojice o. Ferdinanda Ngugbana biti uhićene i procesuirane.

“Uvjeravam narod Katsine-Ale i Sankera da vlada savezne države neće popustiti dok se odgovorni za ubojstvo i druge napade na tim područjima ne dovedu k pravdi”, prenijela je njegove riječi Nigerijska novinska agencija, ne spominjući pritom druge preminule.

Izvor:bitno.ba

error: Content is protected !!