Vozaču (43) iz Srbije koji je sudjelovao u stravičnoj prometnoj nesreći u kojoj su četiri migranta izgubila život određen je jednomjesečni istražni zatvor. Županijsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu protiv njega je pokrenulo istragu zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenih djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Hrvatskoj te izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

Tereti ga se da je 22. ožujka 2021. oko ponoći u mjestu Podgrađe u blizini graničnog prijelaza Tovarnik, po prethodnom dogovoru s nepoznatom osobom, u tovarni prostor poluprikolice među paleta teške 15 tona primio 24 strana državljana bez putnih isprava. Želio ih je prevesti preko teritorija RH i tako ostvariti ilegalnu zaradu.

– Osnovano se sumnja da je osumnjičeni navedeno učinio svjestan opasnosti za živote stranih državljana pri prijevozu u takvim okolnostima u slučaju da dođe do prometne nesreće – navodi se u priopćenju Županijskog državnog odvjetništva.

Podsjetimo, kamion pun migranata kojim je upravljao 43-godišnjak prevrnuo se 22. ožujka oko 3 sata ujutro na autocesti A3 Zagreb-Lipovac nedaleko od Okučana. U nesreći su četiri migranta smrtno stradala, a osmero ih je zadobilo teške tjelesne ozljede te su zbrinuti u bolnicama u Novoj Gradiški, Slavonskom Brodu i Pakracu. Među ozlijeđenima je bilo i nekoliko djece.

Rješenjem suca istrage vozaču je određen istražni zatvor.

Izvor:vecernji.ba

error: Content is protected !!