Prema navodima američkih medija, američka profesionalna košarkaška NBA momčad Los Angeles Clippers blizu je dovođenja bivšeg “All-Star” centra DeMarcusa Cousinsa (30), koji je bez kluba nešto više od mjesec dana.

Cousinsa su krajem veljače otpustili Houston Rocketsi, a Clippersi ga prvotno namjeravaju angažirati na 10-dnevni ugovor.

Cousins bi tako mogao postati konkurencija Ivici Zubcu koji popunjava poziciju centra u Clippersima.

Cousins je od 2010. do 2017. godine bio jedan od najboljih visokih igrača u ligi tijekom igranja za Sacramento Kingse, pet je sezona zaredom, od 2013. do 2018. godine, bio na prosjecima iznad 20 koševa i 10 skokova po sezoni, no nakon ozljede ahilove tetive u siječnju 2018. dok je bio član New Orleans Pelicansa započeli su njegovi problemi.

U sezoni 2018/19. je stigao u Golden State Warriorse, no propustio je doigravanje zbog ozljede butnog mišića, da bi u ljeto 2019. potpisao za Los Angeles Lakerse, no propustio je čitavu prošlu sezonu zbog puknuća križnih ligamenata koljena.

Ove je sezone stigao u Rocketse no u 25 odigranih utakmica prosječno je postizao tek 9.6 koševa uz 7.6 skokova što su mu najslabiji učinci u čitavoj karijeri.

S omjerom pobjeda i poraza 32-17 Clippersi su trenutačno treća momčad Zapadne konferencije.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!