– Ovaj ćemo slučaj do najsitnijih detalja i najviših tančina ispitati i utvrditi eventualne propuste sustava. Ispitat će se sve, od strane upravnog nadzora, kršenja zakona – do stručnog nadzora, psihologa i stručnih službi, kazao je u Petrinji ministar rada i socijalnog sustava Josip Aladrović komentirajući slučaj pretučene djevojčice koja se u Klaićevoj bolnici bori za život.

– Teško je izraziti emociju kad se dogode ovakvi slučajevi. Izražavam žaljenje i kao otac, osobno sam kontaktirao i prema ministru Božinoviću i Berošu i razgovarao sam s ravnateljem bolnice. Nadamo se da će da će se djevojčica oporaviti. Odmah smo u Novu Gradišku, Centar za socijalnu skrb poslali stručni upravni nadzor, dodao je Aladrović.

– Osobno sam zatražio da rezultati nadzora budu gotovi najkasnije sutra ujutro ili do večeras, naglasio je Aladrović. Nije želio prejudicirati rezultate. Još je jednom izrazio žaljenje zbog cijelog slučaja i poručio: “Mi ćemo kao ministarstvo, u suradnji s drugim ministarstvima – učiniti sve da otkrijemo gdje je nastao problem i odgovorni će odgovarati. 

Podsjećanje na slučaj s Paga

– Puno smo toga napravili iz domene kaznenih odredbi vezano za nasilje u obitelji. Uspostavili smo SOS telefon i djelujemo u akciji “Spasi me”. Vjerujemo da će to dugoročno dovesti do rezultata. Ovaj nas je slučaj podsjetio da to sve moramo raditi agilnije, odgovorio je ministar na konstataciju novinara da se ista situacija dogodila i prije dvije godine na Pagu.  

Najavio je izmjene Zakona o socijalnoj skrbi za koje se nada da će se u lipnju naći pred Vladom te kazao kako će novi zakon u potpunosti reorganizirati cijeli sustav. 

Podsjetimo, djevojčica od dvije i pol godine od prekjučer se bori za život u zagrebačkoj Klinici za dječje bolesti. Dovezla ju je majka tvrdeći da je pala. Preostalo troje djece uhićenog para iz okolice Nove Gradiše žurno je smješteno u udomiteljsku obitelj. Riječ je o djeci u dobi od nekoliko mjeseci do četiri godine. 

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!