Poduzetnici Milenko Bašić i Dragan Stipić iz afere ”Vjetroelektrane” vraćeni su u pritvor nakon što je izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda prihvatilo žalbu Uskoka na odluku suca istrage tog suda o potvrđivanju njihove jamčevine.

Bašić i Stipić ostati u istražnom zatvoru sve dok se sud ne upiše ne nekretnine koje su obojica ponudili kao jamstvo te dok ne uplate ostatak jamčevine na račun suda u gotovini, doznaje Hina iz izvora bliskih istrazi. Uhićeni su danas na zagrebačkom Županijskom suda tijekom sjednice izvanraspravnog vijeća na kojoj se odlučivalo o Uskokovoj žalbi na njihovo puštanje na slobodu.

Inače, izvanraspravno vijeće Županijskog suda odbilo je sredinom ožujka Uskokovu žalbu i potvrdilo jamčevine za Bašića i Stipića koji su već ranije, drugom odlukom, pušteni da se brane na slobode. Iz Remetinca su pušteni 10. ožujka odlukom suca istrage Županijskog suda Olivera Mittermayera koji je odbio zahtjev Uskoka za produljenjem istražnog zatvora.

Na slobodu su izašli bez polaganja novca i založnog prava na nekretnine jer još nije postalo pravomoćno ranije rješenje drugog suca istrage Vinka Mioča, koji je sredinom veljače prihvatio ponuđene jamčevine. Bašić je u nekretninama i novcu prije izlaska iz zatvora ponudio 11 milijuna kuna, a Stipić ukupno 8,5 milijuna kuna.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!