Općinski sud u Mostaru, kako saznaje Avaz, uvažio je prijedlog Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije prema kojem je  A.D. (27) iz Novog Travnika određen pritvor u trajanju od 20 dana.

A.D. je osumnjičen za krivično djelo neovlašteno optičko snimanje s pokušajem ucjene.

Kako je potvrđeno, pritvor mu je određen zbog bojazni da bi boravkom na slobodi mogao uništiti ili sakriti dokaze ili tragove važne za krivični postupak.

Njega su, podsjetimo, u ponedjeljak, uhitili pripadnici Federalne uprave policije, zajedno sa A.R. (28), koji je, pak, pušten da se brani sa slobode.

Kako je u utorak, nakon kriminalističke obrade u prostorijama FUP-a u Mostaru, priopćeno, njih dvojica se sumnjiče da su u studenom 2020.godine pribavili neovlašteno sačinjene snimke jedne osobe prilikom događaja privatnog karaktera koji se desio u Mostaru. Potom su oštećenu osobu od prosinca 2020. do siječnja 2021. godine, ucijenjivali da će javno objaviti sporne snimke, ukoliko im ne isplati novčani iznos od 100.000 KM.

Tijekom pretresa objekata koje ovaj dvojac koristi pronađeni su i oduzeti predmeti korišteni prilikom izvršenja predmetnih krivičnih djela, a koji će biti korišteni kao dokazi u krivičnom postupku.

Kako smo saznali, dvojac je kompromitirajućim snimcima, nastalim u jednom hotelu, ucjenjivao muškarca koji je s područja Mostara, ali, koji trenutno, ne živi u tom gradu, a u Tužiteljstvu HNŽ nastavljaju rad na ovom slučaju, piše Avaz

Izvor:avaz.ba

error: Content is protected !!