U kompaniji Boksit iz Milića donijeli su odluku da se svi zaposleni moraju cijepiti kad za to dobiju mogućnost ili će u suprotnom dobiti otkaz.

Priopćenje objavljeno na stranici kompanije prenosimo u cijelosti: 

“I pored epidemioloških mjera, koje su poduzimali i poduzimaju Nadležni organi Republike Srpske, uključujući i mjere, koje sam osobno naložio, radi zdravstvene zaštite zaposlenih i zaštite imovine, zbog očiglednoga, nedovoljnoga, poštovanja istih, sve je veći broj zaraženih korona virusom i u Kompaniji i Grupaciji “Boksit” . Razlog tome je, prije svega, nepoštovanje općih mjera, kao što su nošenje zaštitne maske, držanje distance, održavanje osobne higijene, zabrana okupljanja, povodom raznih, privatnih, događaja (sahrane, slave, rođendani, punoljetstva…), što sve dovodi u pitanje dalji, normalan, rad i funkcioniranje Kompanije i Grupacije “Boksit” i što je još gore, dovodi do gubitka radne sposobnosti i ugrožavanja života svih zaposlenih.

Da bi se izbjeglo pogoršanje epidemiološke situacije i saniralo postojeće, loše, stanje, Rukovodni kadrovi, svih profila, pored toga, što su dužni, osobno, poštovati propisane mjere, dužni su kontrolirati i da li zaposleni, kojima rukovode, poštuju iste, kako tijekom, tako i van radnoga vremena. Cijepljenje, koje se masovno i uspješno sprovodi, u cijelom svijetu, i koje daje i te kako dobre rezultate, očekivati je, da se, u najskorije vrijeme, organizira i na prostoru Republike Srpske, ne samo za prioritetne grupe, već za sve građane.

Zaposleni u Kompaniji i Grupaciji “Boksit” , obavezni su se cijepiti, kada se za to steknu uvjeti. U slučaju da bilo tko odbije cijepljenje, a nema za to zdravstvenih razloga, potvrđenih od strane Specijalističkog medicinskog centra Kompanije “Boksit” , bit će udaljeni sa radnoga mjesta, a shodno primjeni Pravilnika o zaštiti i zdravlju na radu član 6,7,8, protiv istih će biti pokrenut discipinski postupak, koji će za posljedicu imati prekid Ugovora o radu, jer ne može se, pojedinačna volja i pravo zaposlenog, staviti iznad prava i volje kolektiva, čime se dovodi u pitanje, ne samo zdravlje drugih, već i poslovna stabilnost gospodarskih subjekata”, navodi se u priopćenju kojeg potpisuje Predsjenik Kompanije i Grupacije “Boksit”, mr Rajko Dukić.

Izvor: pogled.ba