Meghan Markle svoje drugo dijete, kćerku, roditi kod kuće, na 14,6 milijuna dolara vrijednom imanju u Montecitu u Kaliforniji.

Neimenovani izvor je za Page Six kazao kako Meghan ovog ljeta želi roditi u udobnosti vlastitog doma, uz supruga, princa Harryja, pored sebe, i uz pomoć babica.

Meghan je prvobitno planirala i prvo dijete, sina Archieja, roditi kod kuće, u Frogmore Cottageu na imanju Windsor, ali to u konačnici nije bilo moguće jer je za otprilike tjedan dana prebacila termin.

Zbog toga je u tajnosti otišla u privatnu londonsku bolnicu Portland, gdje je rodila Archieja 6. svibnja 2019. godine.

NA VALENTINOVO, KAO I DIANA

Meghan i Harry su na Valentinovo objavili da očekuju drugo dijete, kao što je Harryjeva pokojna majka, princeza Diana, na Valentinovo 1984. objavila da očekuje drugo dijete – Harryja.

Par je u bombastičnom intervjuu s Oprah Winfrey obznanio da će se na ljeto roditi djevojčica, ali su kazali i kako neće imati više djece.

Nije poznato koje će ime dati kćeri, ali odmah nakon objave da će dobiti djevojčicu na kladionicama je favorit ime Diana, mnogi očekuju da će na taj način Meghan i Harry odati počast njegovoj majci, a na listi favorita slijede imena Alexandra, Florence, Arabella i Elizabeth.

NEMA AUTOMATSKO PRAVO NA TITULU

Harryjeva i Meghanina kćerkica ulazi na osmo mjesto u nasljednom redu na britansko prijestolje iza djeda Charlesa, strica Williama, rođaka Georgea, Charlotte i Louisa, te oca Harryja, koji je zadržao mjesto u nasljednom redu usprkos napuštanju monarhije, i starijeg brata Archieja.

Kao ni Archie, djevojčica neće imati automatsko pravo na titulu princeze i kraljevskog visočanstva na temelju pravila koja je ustanovio kralj George V. prije više od sto godina, iako je Meghan u intervjuu s Oprah tvrdila da Archie nije dobio titulu iz rasističkih razloga.

POLITIČKE VODE

Djevojčica ima pravo na titlu lady, premda će Meghan i Harry, koji su se za Archieja odlučili da bude samo “gospodin”, odlučiti da kćer bude “gospođica” s prezimenom Mountbatten-Windsor, koje ima i njihov sin.

S obzirom da će im kćer biti rođena na američkom tlu, automatski ima pravo na američko državljanstvo, a imat će i britansko preko svog oca Harryja. S obzirom da će se roditi u SAD-u, jednog dana će se, ako to bude željela, moći kandidirati za američku predsjednicu.

Takve planove navodno ima njezina mama Meghan, za koju mnogi tvrde kako se namjerava uputiti u političke vode…

PIŠE M. Č./slobodnadalmacija.hr

error: Content is protected !!