Bivšeg francuskog ministra i bivšeg vlasnika Adidasa, skandalima opterećenog Bernarda Tapieja i njegovu suprugu napali su lopovi tijekom pljačke njihova doma blizu Pariza, objavila je policija.

Tapie i supruga spavali su kada su četiri muškarca provalila u kuću u Combs-la-Villeu blizu Pariza oko ponoći, nakon čega su ih pretukli i zavezali električnim kabelima.

Dominique Tapie se uspjela osloboditi i iz susjedove je kuće nazvala policiju. Ima blage ozljede od nekoliko udaraca u lice i prevezena je u bolnicu na pregled.

Očekuje se da će uskoro biti puštena.

– Sedamdesetosmogodišnjeg Bernarda pljačkaši su udarili palicom u glavu, ali je odbio medicinsku pomoć – izjavila je tužiteljica Beatrice Angelelli.

– 
Lopovi su ukrali dva sata, od kojih je jedan Rolex, naušnice, narukvice i prsten – kazao je za AFP izvor blizak istrazi.

Tapie, kratkotrajni ministar 1992. u vladi socijalista Francoisa Mitteranda, koji je izgradio sportsko i medijsko poslovno carstvo, imao je više problema s pravosudnim sustavom. Bogatstvo je stekao preuzimajući propale tvrtke navodno sumnjivim metodama. Često se razmetao svojim bogatstvom pa je tako kupio jahtu od 72 metra i nogometni klub Olimpique Marseille koji je osvojio naslov francuskih prvaka dok mu je on bio vlasnik.

Tapiea se sumnjičilo i za navodno namještanje utakmica u prvoj francuskoj nogometnoj ligi.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!