Srpska premijerka Ana Brnabić kazala je da je jedan od pet uhićenih antivaksera bio cijepljen protiv koronavirusa, prenosi u nedjelju Tanjug.

– Od pet antivaksera koji su privedeni, jedan se cijepio, a istovremeno širi najstrašnije moguće laži protiv cijepljenja. Znači, ispada, vi ste sebe zaštitili, ali govorite kako se drugi ne trebaju cijepiti, kazala je Brnabić za TV Prva.

Nekoliko antivaksera uhićeno je ovoga tjedna u Srbiji zbog, tvrde vlasti, širenja panike.

– To je najstrašnije licemjerje. Antivakseri zaista ugrožavaju nacionalnu sigurnost. Oni na društvenim mrežama ozbiljno ugrožavaju sigurnost i živote ljudi, šire paniku i lažne vijesti, dodala je.

Brnabić je komentirala okupljanje protivnika cijepljenja kod beogradskog spomenika Stefanu Nemanji u subotu navečer.

Okupljeni su tada igrali kolo, a Brnabić kaže kako je riječ o mirnom prosvjedu, zbog čega nitko nije uhićen.

– Pokazali smo da nećemo nikada uhititi ljude za neprijavljene skupove ako su mirni. Imali smo i prije neprijavljene prosvjede, pa nismo primenjivali silu, kazala je Brnabić.

– Možemo samo da apeliramo da se to ne događa. Država ne može uhititi ljude ako se mirno okupe, ali mislim da je taj skup jako loš, mislim da je to glupo, dodala je.

Ustvrdila je kako prosvjedi protiv cijepljenja nisu samo srpska specifičnost, već se događaju i drugdje u Europi.

– Naši ljudi su super, usprkos jakom antivakserskom lobiju. Po broju cijepljenih smo najbolji u Europi, kazala je premijerka Srbije.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!