Građani se okupljaju i pale svijeće za preminulu djevojčicu pred Klaićevom bolnicom. Također ostavljaju i mnoštvo plišanih igrački te emotivnih poruka. 

Popodne je preminula dvoipolgodišnja djevojčica koja se od srijede borila za život u zagrebačkoj Klinici za dječje bolesti, gdje je primljena s teškim ozljedama.

Ravnatelj Klinike dr. Goran Roić priopćio je da se to dogodilo unatoč svim poduzetim terapijskim mjerama i iznimnim naporima intenzivističkog tima.

Zbog smrti djevojčice mijenjat će se i kvalifikacija kaznenog djela ozljeđivanja u kazneno djelo teške tjelesne ozljede sa smrtnih ishodom. Kazna za to može biti od 3 do 15 godina zatvora. Ako Županijsko državno odvjetništvo dobije informacije o mogućim nepravilnostima u sustavu, moguće je da se istraga proširi i na institucije.

Podsjetimo, dovezena je iz bolnice u Novoj Gradiški s teškim nagnječenjem mozga. Policija je utvrdila da ju je majka 31. ožujka zlostavljala udarajući je, zbog čega je djevojčica zadobila teške ozljede. Roditelji su u jednomjesečnom istražnom zatvoru. Ostalo troje djece iz obitelji smješteno je u udomiteljsku skrb, a zbog svega smijenjen je ravnatelj novogradiškog Centra za socijalnu skrb Branko Medunić. No to možda neće biti jedina sankcija, jer je dijete vraćeno biološkim roditeljima unatoč službeno zabilježenim znakovima nasilja u obiteljskom domu.

Osnivačica inicijative “Spasi me” Jelena Veljača najavila je kako će Inicijativa u utorak na sastanku s ministrom Josipom Aladrovićem tražiti da se zabrani da djeca žive s nasilnicima te traže i otkaz timu novogradiškog Centra za socijalnu skrb, a drži da je “njihov propust” za zatvor.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!