Poljski tenisač Hubert Hurkacz pobjednik je ATP turnira iz serije “masters 1000” u Miamiju nakon što je u finalu porazio Talijana Jannika Sinnera sa 7-6 (4), 6-4.

Hurkaczu je za najveću pobjedu u karijeri trebalo sat i 45 minuta igre, a u finalu je porazio svog velikog prijatelja i jednog od najmlađih finalista u povijesti ovog turnira.

Sinner je finale izborio s 19 godina, a u 36-godišnjoj povijesti ovog natjecanja samo su trojica igrača prije njega uspjela doći do finala prije 20. rođendana – Andre Agassi (1990.), Rafael Nadal (2005.) i Novak Đoković (2007.).

Obojici je to bio prvi nastup u finalu turnira iz serije 1000, a Hurkacz, koji je na putu do naslova eliminirao dvojicu igrača iz prvih deset, petog igrača svijeta Stefanosa Tsitsipasa i osmog Andreja Rubleva, započeo je turnir na 37. mjestu ATP ljestvice, a u ponedjeljak će se popeti na rekordno šesnaesto mjesto.

– Prošle sam godine ovdje proveo gotovo pola godine. Vježbao sam po najtoplijem vremenu tijekom proljeća i ljeta ovdje, pa mislim da mi je to puno pomoglo igrajući sada na Floridi, pogotovo u ovim prilično teškim uvjetima ovdje, kazao je  24-godišnji Poljak nakon što je osvojio treći naslov u karijeri. I prethodna dva je osvojio na američkom tlu. Ove godine je slavio u Delray Beachu, a 2019. u Winston-Salemu.

Sinneru je ovo prvi poraz u finalima nakon što je u dosadašnja dva ATP finala pobijedio, ove godine na Great Ocean Road Openu, te lani u Sofiji.
Sinner i Hurkacz do sada nisu igrali međusobno na ATP Touru.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!