Krizni stožer Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), u proširenom sastavu informira javnost da niti jedan pacijent koji je na bilo kojoj vrsti podrške ACM 812 A respiratora nije umro.

-KCUS sa kompletnim medicinskim osobljem već više od godinu dana vodi bespoštednu bitku sa pandemijom Covid – 19, radi očuvanja zdravlja stanovništva Sarajevske županije,  ali i cijele FBiH.

Rezultat te borbe su tisuće spašenih života i opravljenih građana.

Želimo uvjeriti naše građane da ćemo dati sve od sebe kako bi sačuvali njihove živote i zdravlje.

Zaprepašteni smo silinom nepravednih i užasavajućih napada upućenih prema KCUS.

Mi smo liječnici, nismo ubojice.

Ti koji nas brutalno vrijeđaju i pozivaju na linč, stavljajući nam metu na čelo, su ljudi čije smo živote spašavali ali i članova njihovih obitelji. Oni će se prepoznati. Neka ih bude stid ako znaju što to znači.

Poručujemo im da ćemo njihove prljave planove, uz svu nadljudsku borbu sa Covidom – 19, osujetiti podnošenjem krivičnih prijava i pozivanjem nadležnog tužiteljstva da ih promptno procesuiraju.

Nećemo se izmaći pred ovolikom količinom zla i objeda, niti grubim kršenjem kodeksa profesionalnog ponašanja nekih medija i političara.

Takvo ponašanje inkriminirano je odredbom člana 363 St. 2 Krivičnog zakona FBiH.

Napominjemo da su metode koje se koriste otvoreno huškačke i ispunjene govorom mržnje, da izazivaju strah i paniku kod građana koji su već iscrpljeni pandemijom Covida – 19.

Pozivano građane da ostanu mirni i da se pridržavaju svih propisanih mjera kako bi naša zajednička borba sa pandemijom bila još uspješnija. U toj borbi KCUS i naše hrabro i vrijedno osoblje, kao i do sada, davat će sve od sebe.

Mi pozivamo ministra Vranića da sutra dođe u KCUS na sastanak u 9 h sa anesteziolozima iz KCUS ali i svim ostalim uposlenicima koji sudjeluju u liječenju Covid – 19 bolesnika – kaže se u priopćenju Kriznog stožera KCUS.

Izvor: pogled.ba

error: Content is protected !!