Glazbeni komentator Hrvatskoga radija Robert Urlić zahvaljujući toplijim i dužim danima ovaj put najavljuje koncerte uživo, naravno uz nove domaće video spotove.

Iako glazbenicima trenutna epidemiološka situacija i ne ide na ruku svi se nadaju da će se dolaskom ljepših dana i mogućnosti muziciranja na otvorenom stvari promijeniti i da će moći održati barem neke koncerte. U prilog tomu idu i najave nekih koncerata koji bi se trebali održati u skoroj budućnosti.

O nastupima kantautorice Mary May i grupa Pips Chips & Videoclips te Jonathana u samoborskom Bunkeru krajem travnja i početkom svibnja već smo govorili, a koliko je publika željna koncerata, bez obzira na to što se radi o malom i limitiranom broju posjetitelja, govori i podatak da su karte rasprodane u samo nekoliko minuta.

Hladno pivo i Silente u Šibeniku

Danas najavljujemo i još dva koncerta koja bi se trebala održati na jednoj od najljepših naših pozornica, tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku. 4. lipnja nastupit će Hladno pivo kojemu bi to trebao biti prvi koncerta nakon gotovo godinu i pol dana. Posljednji nastup imali su početkom prošle 2020. u Francuskoj nakon čega je uslijedila ova najduža koncertna stanka u njihovoj karijeri.

Samo dan nakon ekipe iz zagrebačkih Gajnica , 5. lipnja na istom mjestu zasvirat će dubrovački Silente i domaće snage , grupa BluVinil koja će na svom prvom većem nastupu predstaviti hvaljeni debitantski album “Apaši”. Za ove nastupe u prodaji će se naći svega po 380 ulaznica, što je trećina kapaciteta sv. Mihovila naravno uz sve mjere i preporuke stožera Civilne zaštite RH.

Treba svakako napomenuti da su ovi programi sufinancirani putem natječaja „Jer svirati se mora” zahvaljujući Ministarstvu kulture i medija RH i u suradnji s Hrvatskom glazbenom unijom.

15 godina Massimove “Vještine”

Krajem 2019. godine, dok nam još riječi pandemija, potres, katastrofa i zabrane nisu bile tako često u upotrebi, Massimo je održao turneju “Vještina Boutique” kojom je obilježio 15. godišnjicu od izlaska albuma Vještina kojim je na neki način probudio svoju karijeru i iznova skrenuo pozornost na svoje sjajne izvođačke kvalitete.

Na turneji, Massimo je u pratnji Ive PopeskićaHenryja Radanovića Elvisa Stanića obišao ČakovecKarlovacSlavonski BrodOsijek Zagreb i odsvirao koncerte koje i glazbenici i publika pamte kao posebne. 

Upravo se i zbog toga rodila ideja da se neke od tih live izvedbi zauvijek uhvate u vremenu i objave i to na ploči. LP “Vještina Boutique” donosi sedam predivnih izvedbi pjesama: Bacila je sve niz rijeku, Iz jednog pogleda, Da mogu, Razgovor s konobarom, Loše vino, Sve će to mila moja prekriti ruzmarin, snjegovi i šaš i Ne plači.

Pjesma Ne plači omiljenog mu Arsena Dedića odabrana za najavni singl. Snimljen je i spot, i to na koncertu u zagrebačkom kazalištu Gavelli, a za odličan video spot je zaslužan Radislav Jovanov – Gonzo. Kako bi proslavio izlazak ove ploče, Massimo uskoro planira ponoviti koncerte s turneje i to u Zagrebu Puli

Porto morto: treće poglavlje karijere 

Nakon dva zanimljiva i sjajno prihvaćena albuma Porto Morto (2016.) i Portofon (2019.) s kojeg je na prvu osvojila suradnja s Darkom Rundekom u pjesmi „Hodaj” koja im je donijela i tri nominacije za Porin, zagrebački bend Porto Morto novim singlom “Čekam ih” započinje treće poglavlje karijere i najavljuje novi album.

Autori pjesmu su Roko Crnić Hrvoje Klemenčić , a ova pjesma je odabrana za prvi singl jer prilično dobro najavljuje zvuk novog albuma i nešto moderniju i kako kažu pop-astiju produkciju koja je stilski između popatrapasoulafunkadisca… Oni su to nazvali Portopop

Kako su i oni ostali bez nastupa, vrijeme su iskoristili za pisanje i snimanje novih pjesama u svom studiju koji su nazvali „Šećer” u kojem je u njihovoj produkciji snimljen i spot za pjesmu “Čekam ih”. 

Porto Morto , što pokazuje i ovaj videospot, prepoznatljivost grade i po naglašenom vizualnom izrazu koji je u detalje razrađen u videospotovima i na pozornici. Novim albumom i singlom najavljuju novi scenski identitet, ali i novo doba svoje karijere.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!