Slučajno ili ne, prošlu je nedjelju bio pun mjesec, a upravo toga dana objavljen je i novi singl „The Moon“ poznate britanske grupe Morcheeba – obrada pjesme naše kantautorice Irene Žilić.

To je zasigurno jedan od najvećih uspjeha neke hrvatske glazbenice u svijetu i velika čast da jedan svjetski relevantan bend obradi pjesmu hrvatske autorice i izvođačice.

Irena Žilić je bila predgrupa bendu Morcheeba na turneji po Velikoj Britaniji Italiji prije dvije godine, a njihovo prijateljstvo započelo je još 2016. kada je nastupila prije njih u zagrebačkoj Tvornici kulture.

Skye Edwards Ross Godfrey iz Morcheebe nikada nisu skrivali koliko im se sviđa Irenina glazba, a potvrda toga je i ovaj cover koji će se naći i na njihovom novom albumu “Blackest Blue”.

Pogledajte kako je grupa Morcheeba obradila pjesmu Irene Žilić, a u nastavku članka je i Irenin original:

Pjesma “The Moon” inače je originalno objavljena na drugom studijskom albumu Irene Žilić “Haze” iz 2017. godine, za koji je ova sjajna kantautorica bila nominirana za nagradu Porin.

Irena je i dobitnica nagrade za Pop&Off izvođača godine na prošlogodišnjoj dodjeli Nezavisne novinarske glazbene nagrade Rock&Off, a svoje posljednje izdanje, EP “Small Hours” objavila je u ožujku prošle godine.

Pogledajte spot za Ireninu skladbu koju je obradila grupa Morcheeba:

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!